Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΞΕΚΙΝΗΣΕ..!

Η περίφημη ομάδα χάκερς με το όνομα «Anοnymous» έκανε πράξη αυτό που «απειλούσε» καιρό πως θα κάνει και έφερε τα πάνω-κάτω στον κόσμο του διαδικτύου για πολλές ώρες.

Το βράδυ της Πέμπτης στις ΗΠΑ (σε ζώνη prime time), οι «Anonymous» χτύπησαν τις ιστοσελίδες του FBI, του Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς και πολλές ιστοσελίδες της βιομηχανίας του θεάματος  όπως είναι η.........
Ένωση Κινηματογραφικών εταιριών mpaa.org, ηΈνωση Δισκογραφικών εταιριών (δηλαδή της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας) riaa.com και ηUniversal Music.
Αιτία αυτής της επίθεσης, που  είναι το κλείσιμο της ιστοσελίδας η οποία διαχειρίζεται και διαμοιράζει αρχεία, το megaupload.com καθώς και η σύλληψη της υπεύθυνης του site στη Νέα Ζηλανδία.


fbidow
Σύμφωνα με τους χάκερς, αυτές οι επιθέσεις ήταν μια τιμωρία για την καταπολέμηση των προσπαθειών ενάντια στην πειρατεία τόσο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσο και από τη βιομηχανία του θεάματος.
Η ομάδα δήλωσε ότι ήταν «η μεγαλύτερη επίθεση όλων των εποχών» με τη συμμετοχή 5.635 ατόμων!

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του είπε πως: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι web server που φιλοξενούν το justice.gov αντιμετωπίζουν επί του παρόντος σημαντική αύξηση της δραστηριότητας τους, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα της υπηρεσίας. Η υπηρεσία καταβάλλει προσπάθειες για να γίνει και πάλι διαθέσιμη η ιστοσελίδα. Αυτή τη δραστηριότητα, η οποία αντιμετωπίζεται ως κακόβουλη πράξη, και έτσι θα αντιμετωπίζεται έως ότου μπορούμε να προσδιορίσουμε πλήρως την αιτία της διαταραχής στα συστήματά μας.»
universaldown
Ένας εκπρόσωπος της MPAA, δήλωσε στο Associated Press: «Η τηλεοπτική βιομηχανία ήταν πάντα ένας ισχυρός υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου», και πρόσθεσε πως: «Καταδικάζουμε έντονα κάθε προσπάθεια φίμωσης από οποιαδήποτε ομάδα ή άτομα.»
Η RIAA επιβεβαίωσε ότι η ιστοσελίδα της είχε δεχθεί επίθεση, αλλά δήλωσε πως επαναλειτουργεί κανονικά από το βράδυ.
Η ιστοσελίδα του FBI, λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ήταν σε θέση να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας. Ωστόσο το site είχε πέσει για περίπου 45 λεπτά, καθώς όποιος έμπαινε στο fbi.gov έβλεπε ένα μήνυμα σφάλματος.
fbidown
Όλα αυτά, έγιναν μόλις μία μέρα μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες από τα μεγαλύτερα site του κόσμου σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθούν οι ΗΠΑ και το οποίο ουσιαστικά καταπατά την ελευθερία στο διαδίκτυο, κάτω υπό την σκέπη των πνευματικών δικαιωμάτων.
Οι υπάλληλοι του megaupload κατηγορούνται για 500 εκατομμύρια δολάρια από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων και τη λήψη 175 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω παράνομων downloads που αφορούσαν ταινίες, μουσική και άλλο περιεχόμενο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε σε δήλωσή του ότι Κim Dotcom ή Kim Schmitz, 37 ετών, καθώς τρεις υπάλληλοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Νέα Ζηλανδία μετά από αίτηση αξιωματούχων των ΗΠΑ ενώ τρεις ακόμη κατηγορούμενοι αναζητούνται.
Από την πλευρά τους οι «Anonymous» αναφέρουν ότι ο «Κυβερνοπόλεμος τώρα ξεκίνησε» και όλοι πλέον περιμένουν πως ο επόμενος στόχος είναι ίσως το site του Λευκού Οίκου…
το είδαμε: eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: