Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.

Καθημερινά προσθέτονται και άλλες ψηφίδες στο ιμπεριαλιστικό παζλ που ΗΠΑ και Ε.Ε. συγκροτούν στον Περσικό Κόλπο. Τις απειλές διαδέχονται οι πολεμικές προετοιμασίες που επεκτείνονται από το Ισραήλ μέχρι τη Σούδα, από τα Στενά του Ορμούζ μέχρι τη Γεωργία.
Αν η Κρήτη και η Κύπρος αποτελούν ιμπεριαλιστικά επιθετικά ορμητήρια, η Γεωργία φαίνεται να αναλαμβάνει κέντρο νοσοκομειακής υποστήριξης της νέας σταυροφορίας της Δύσης. Αποκαλυπτικά τα όσα περιγράφει ο Elizbar Javelidze μέλος του κόμματος «Γενική Συνέλευση» στη γεωργιανή εφημερίδα Kviris Kronika σχετικά με την κατασκευή δεκάδων νοσοκομείων και εγκαταστάσεων υποστήριξης ενόψει των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράν, αποκάλυψε μέλος της αντιπολίτευσης στη χώρα:




«Πρόκειται για σχέδια νοσοκομειακών μονάδων των 20 κλινών της κάθε μια. Είναι ένα αμερικανικό σχέδιο. Ένας μεγάλος πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν πρόκειται να ξεκινήσει στον Περσικό Κόλπο και οι Αμερικανοί δίνουν 5 δισ. $ για την κατασκευή των νοσοκομείων αλλά και άλλων εγκαταστάσεων».
Επιπρόσθετα αποκαλύφθηκε η ταχύτατη κατασκευή ενός αεροδρομίου στη χώρα, ενώ συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή μιας βάσης υποβρυχίων στο Kulevi στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Javelidze πιστεύει πως όλα αυτά συνδέονται τόσο με την αμερικανική εμπλοκή στον Κόλπο όσο και με την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Γεωργία. Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένα σχέδιο του προέδρου της χώρας Mikhail Saakashvili το οποίο ονομάζεται Lazika και αφορά στην κατασκευή μιας νέας πόλης από το μηδέν πρόκειται ουσιαστικά να είναι μια αμερικανική στρατιωτική πόλη, ενώ σε ότι αφορά την αεροπορική βάση στην πόλη Marneuli αυτή κατασκευάζεται σε γρήγορους ρυθμούς και με απόλυτη μυστικότητα!
Σίγουρα οι τελευταίες πληροφορίες προκαλούν ανησυχία και στην Ρωσία που βλέπει ότι η Γεωργία αποκτά σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο των αμερικανικών σχεδιασμών, ενώ οι αμερικανικές στρατιωτικές φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν στον Καύκασο. Δεν είναι τυχαίο ότι στο νέο αμερικανικό πολεμικό δόγμα το κέντρο ενδιαφέροντος τους μεταφέρεται στην Ασία και τον Ειρηνικό, ενώ η καπιταλιστική κρίση προσλαμβάνει χαρακτηριστικά που εντείνουν τους φόβους εκδήλωσης πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
το είδαμε: tro-ma-ktiko


Σχόλιο worldjudge2012:  Άλλη μια κίνηση τακτικής από την πλευρά της Αμερικής στο σχέδιο "Επιχείρηση κύκλωση της Ρωσίας".  Όλα αυτά τα χρόνια κάθε πόλεμος που έκανε η Αμερική με την συνδρομή του ΝΑΤΟ και "φίλιων" δυνάμεων είχε ως απώτερο σκοπό την εγκατάσταση δυνάμεων που φαινομενικά εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα τους, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης, όμως αντικειμενικός σκοπός τους ήταν  και είναι η ανάπτυξη δυνάμεων σε καίρια σημεία προκειμένου να απομονώσουν την Ρωσία.