Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

O ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΡΟΧΙΑ

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) εντόπισε κομμάτι 10 εκατοστών από τα συντρίμμια ενός τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου σε πορεία σύγκρουσης με τον ISS. 
Όπως αναφέρει στο CNN στην ιστοσελίδα του, το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού θα ενεργοποιήσει τους κινητήρες, προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με το

κομμάτι του δορυφόρου Iridium. Η ανάφλεξη των κινητήρων του ISS θα αυξήσει το απόγειο της τροχιάς του σταθμού κατά 2 / 10 του μιλίου.

Η εκπρόσωπος της NASA Kelly Humphries, δήλωσε ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος είχε μια προγραμματισμένη ανάφλεξη των κινητήρων του διαστημικού σταθμού την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να δέσει με ένα σκάφος ανεφοδιασμού Progress, ωστόσο, αυτό το κομμάτι των συντριμμιών οδήγησε τη NASA για να μετακινήσει την προγραμματισμένη νωρίτερα την ενεργοποίηση των κινητήρων.

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, επί του παρόντος δεν κρίνεται αναγκαίο να μεταφερθεί για λόγους ασφαλείας στο διαστημόπλοιο Σογιούζ, αλλά έχουν δοθεί οδηγίες για να κλείσουν την καταπακτή και να απενεργοποιήσουν μερικά συστήματα του Σταθμού μέχρι την ώρα που το διαστημικό συντρίμμι θα αρχίσει να απομακρύνεται. 

πηγή: kostasedessa

Δεν υπάρχουν σχόλια: