Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Νέος ισχυρός σεισμός πάνω από 5 Ρίχτερ αναστάτωσε ξανά την Κρήτη

- 5,2 Ρίχτερ η ένταση του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών
- Στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και τη Σαντορίνη το επίκεντρο
- 13 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος
- Δυο μικροτραυματισμοί σε Τυμπάκι και Χανιά


Πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα 24ωρο από το σεισμό των 5,3 Ρίχτερ της Πέμπτης, η Κρήτη ξύπνησε ξανά...




εξαιτίας ισχυρού σεισμού. Ήταν 03:33 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν η γη σείστηκε ξανά και ο κόσμος βγήκε ταραγμένος στους δρόμους. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νησί.


Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός είχε ένταση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 5,3 Ρίχτερ «έδωσε» νωρίτερα το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο και 5,2 το Αμερικανικό Ινστιτούτο.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 46 χλμ νοτιοδυτικά της Σαντορίνης και 78 χλμ βορειοδυτικά του Ηρακλείου, σχεδόν στο ίδιο σημείο με το σεισμό της Πέμπτης. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 13 χιλιόμετρα.


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξήγησε ότι "συμβαίνει πολλές φορές να έχουμε «δίδυμους» σεισμούς" και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός με το σεισμό της Σαντορίνης.


Εξαιτίας του πανικού, έχουν αναφερθεί δυο μικροτραυματισμοί. Στο Τυμπάκι μία 65χρονη, μέσα στον πανικό της, έτρεξε να βγει από το σπίτι της, έπεσε και έσπασε το πόδι της.


Στα Χανιά, ένας άνδρας ξύπνησε από τον ισχυρό σεισμό, έπεσε από το κρεβάτι του, αλλά ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

newsit.gr
το είδαμε: katohika

Δεν υπάρχουν σχόλια: