Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ: Συγκεντρώνουν τεράστιες δυνάμεις αθόρυβα στον Ινδικό - Ίδια εικόνα με το 2003 videos

Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων παρατηρείται στα δύο νησιά Socotra και Masirah συγκέντρωση η οποία φτάνει στα επίπεδα του 2003 όταν οι ΗΠΑ είχαν εισβάλει στο Ιράκ, και αναμένεται να έχει κορυφωθεί μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

ο νησί Socotra βρίσκεται στο ομώνυμο αρχιπέλαγος του Socotra –επίσης γνωστό και ως Soqotra- και είναι το μεγαλύτερο νησιά του συμπλέγματος που αποτελείται
από 4 νησιά. Βρίσκεται περί τα 240 χλμ. από το Κέρας της Αφρικής και 380 χλμ. νότια από την Αραβική Χερσόνησο.
Το δεύτερο νησί Masirah βρίσκεται 95 χλμ. από την ανατολική ακτή του Ομάν έσχει πλάτος περί τα 14 χλμ. και έκταση 649 τ. χλμ.
Στα δύο αυτά νησιά, που οι ΗΠΑ διατηρούν βάσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί ως σημεία συγκέντρωσης στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ το 2003 οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρατηρείται έντονη κινητικότητα αερομεταφορών με αεροσκάφη να προσγειώνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, μεταφέροντας στρατεύματα από τη μεγάλη βάση που διατηρούν οι ΗΠΑ στον Ειρηνικό αυτή της Diego Garcia κάπου 3000 χλμ. πιο μακριά.
Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν πως στα δύο αυτά νησιά, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν συγκεντρωθεί περί τους 50.000 άνδρες, οι οποίοι σε συνδυασμό με τους ήδη 50.000 που υπάρχουν ήδη στην περιοχή, θα ανεβάσουν τις συνολικές αμερικανικές δυνάμεις στους 100.000 αριθμός ο οποίος υπήρχε και κατά την εισβολή στο Ιράκ.
Παράλληλα τουλάχιστον 15.000 άνδρες αναπτύχθηκαν πρόσφατα στο Κουβέιτ σε μια κίνηση του αμερικανικού Πενταγώνου που καταδεικνύει ότι αναμένει σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων, ένα ολομέτωπο αγώνα με το Ιράν. Εν τω μεταξύ επίσημοι από τις Φιλλιπίνες βρίσκονται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία εξετάζοντας το θέμα της αύξησης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.
Αν και οι συζητήσεις όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της Washington Post εντούτοις οι συνομιλίες αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα. Αν και ο λόγος της αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας –οι ΗΠΑ διατηρούν μια μεγάλη στις Φιλιππίνες την Subic Bay Naval Base- φαινομενικά προορίζεται ως αντιστάθμισμα της αντίστοιχης παρουσίας της Κίνας κανείς δεν αποκλείει το γεγονός της συμμετοχής και αυτών των δυνάμεων, όταν αναπτυχθούν στις Φιλιππίνες στο θέατρο των επιχειρήσεων στο Ιράν.
Άλλωστε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln πριν αφιχθεί στον Κόλπο βρισκόταν στην Ταϋλάνδη ενταγμένο στον Στόλο του Ειρηνικού.
Τέλος τουλάχιστον 78.000 άνδρες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων μετακινήθηκαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα εντός των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια (βλ. σχετικό βίντεο στη συνέχεια). Αν και μη επιβεβαιωμένη η συγκεκριμένη αναφορά καταδεικνύει μέχρι ενός σημείου μια γενικευμένη αναδιάταξη δυνάμεων των ΗΠΑ, τόσο στην περιοχή της Αραβικής Θάλασσας και του Ειρηνικού όσο μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ.
Σε ότι αφορά τις ναυτικές προετοιμασίες ΗΠΑ και Γαλλία διατηρούν τέσσερα αεροπλανοφόρα την περίοδο αυτή στον Κόλπο τα USS Abraham Lincoln, USS Carl Vinson, USS Enterprise και το Charles de Gaulle.


το είδαμε: hellenicrevenge
πηγή: defencenet.gr