Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΣΕΙΣΜΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ..."ΣΥΜΠΤΩΣΗ" ΚΙ ΑΥΤΗ...

Πολλοί κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους ενώ αποφασίσθηκε να κλείσουν προληπτικά τα σχολεία της περιοχής, που συμπεριλαμβάνει και την ιταλική συμπρωτεύουσα, το Μιλάνο.
Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδος στην επαρχία της Πάρμας, στη βόρεια Ιταλία, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


"Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές", δήλωσε ο Ντιμίτριο Ετζίντι, υπεύθυνος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην Εμίλια-Ρομάνια, την περιοχή στην οποία βρίσκεται η πόλη της Πάρμας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 60 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός ιδιαίτερα στη Γένοβα (Λιγουρία), το Τορίνο, την Μπολόνια και το Μιλάνο, αλλά και στην Τοσκάνη και τη Βενετία.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Μιλάνο δήλωσε ότι δέχθηκε "πάρα πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που είχαν τρομοκρατηθεί και ήθελαν να τους καθησυχάσουν και να μάθουν τί συνέβη ακριβώς".

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη στην ίδια περιοχή, κοντά στην Πάρμα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ από την οποία επίσης δεν υπήρξαν θύματα ή υλικές ζημιές.

πηγή: hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια: