Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΟΛΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Βρήκαμε κάτι το όποιο ίσως να μπορεί να δώσει μια πρώτη εξήγηση (μέχρι κάποιο βαθμό, όχι στο 100% του φαινόμενου), στους ήχους που ακούει ο κόσμος σε όλο το πλανήτη. Διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε ειδικοί σε γεωλογικά θέματα και γι αυτό δεν εκφράζουμε κάποια γνώμη άπλα το ανεβάζουμε και ο καθένας ας βγάλει συμπεράσματα δικά του! Γενικά μιλάει για αποσταθεροποίηση του πλανήτη: 

Εμπειρογνώμονες από την αμερικανική γεωλογική επιθεώρηση δήλωσαν ότι έχουν ξεσπάσει μια σειρά από σεισμούς κοντά στην περιοχή South Shetland Islands στην Ανταρκτική. 

Οι σεισμοί είναι μεγέθους από 5 και άνω. Το επίκεντρο των σεισμών είναι σε διάφορα βάθη από 1 χιλιόμετρο μέχρι 14. Επίσης το Νοέμβριο του 2011 διαπιστώθηκε ότι στο Ν. Ωκεανό έχει αποθηκευτεί περισσότερη θερμότητα από οποιοδήποτε άλλον Ωκεανό στον πλανήτη. (Αυτά είναι αποτελέσματα από τι?) Σε συνδυασμό με σεισμούς άνω των 8 τα τελευταία 7 χρόνια σε όλο το πλανήτη, το κέντρο βάρους της γης εκτοπίζεται από την ταραχώδη μετατόπιση της μάζας. (αναφέρει και τους σεισμούς συγκεκριμένα).

 
Τον Απρίλιο του 2011 η GOCE (ευρωπαϊκή δορυφορική.....), κυκλοφόρησε ένα χάρτη του βαρυτικού πεδίου όπου φαίνεται σοβαρά παραμορφωμένο και αυτό αυξάνεται με μηχανικές καταπονήσεις στο εσωτερικό του πλανήτη, το όποιο θα επιδεινώσει περαιτέρω τη θερμική κλίση. Επίσης επιτείνεται περαιτέρω από δυο άλλους παράγοντες. Μαγνητικό πεδίο τους πλανήτη, μεταναστευση πόλων και επακόλουθη ανατροπή, και δυσανάλογο βάρος των πάγων της Ανταρκτικής. 

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια ταλάντευση ή μετάπτωση στην περιστροφή του πλανήτη η οποία πρόσφατα παρουσίασε διακυμάνσεις. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν το "στρες" στις τεκτονικές πλάκες και φυσικά την σεισμική δραστηριότητα. (όλη αυτή η κατάσταση δεν ξέρω αν μπορεί να δικαιολογήσει τους ήχους αλλά ίσως είναι μια αρχή για έρευνα).
πηγή: katohika

Δεν υπάρχουν σχόλια: