Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΙΚΡΥΝΕ 200 ΜΕΤΡΑ..

Το   μέγεθος του φεγγαριού έχει μικρύνει και η συρρίκνωση της Σελήνης θα   συνεχιστεί. Την ανακοίνωση έκανε η NASA προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον   αλλά και ανησυχία παγκοσμίως.Το φεγγάρι είναι ο σύμμαχος των..

ερωτευμένων   και ο σύντροφος των μοναχικών. Μέσα στο νυχτερινό ουρανό , ο φωτεινός   δίσκος της πανσελήνου χωράει όλους τους ρομαντικούς ρεμβασμούς.  Γι  αυτό  και η ανακοίνωση της NASA πως η

σελήνη συρρικνώνεται προκάλεσε έντονο  ενδιαφέρον  παγκοσμίως, αλλά και ανησυχία.Νέα μελέτη, βασισμένη σε  φωτογραφίες  δορυφόρου της NASA αποκαλύπτει ότι το φεγγάρι συρρικνώθηκε  στο πρόσφατο  γεωλογικό παρελθόν και ενδεχομένως να συνεχίζει να  μικραίνει μέχρι  σήμερα.

Βαθιές ρωγμές στην  επιφάνεια του φεγγαριού, ρυτίδες όπως τις αποκαλούν  οι επιστήμονες,  αποδεικνύουν  ότι μετά την ψύξη του πυρήνα του, το  μέγεθός του μίκρυνε,  κατά 200 μέτρα, όπως υπολογίζουν.Για τους  αστρονόμους η ανακάλυψη είναι  συγκλονιστική διότι αποκαλύπτει πως η  Σελήνη δεν είναι ένα αδρανές  ουράνιο σώμα, όπως μέχρι τώρα πίστευαν.  «Σε γεωλογικούς όρους, το  φεγγάρι εξακολουθεί να είναι ενεργό», εξηγούν  οι αρμόδιοι επιστήμονες.

Η  αλλαγή είναι τόσο ανεπαίσθητη λόγω της  απόστασης, που δεν φαίνεται με  γυμνό μάτι. Kαι οι αστρονόμοι και οι  αστροφυσικοί μας καθησυχάζουν.  Πέρασαν 200 εκατομμύρια χρόνια για να  μικρύνει το φεγγάρι 200 μέτρα.  Είναι απίθανο, επιστημονικά, να  εξαφανιστεί, όσο τουλάχιστον υφίσταται  το ανθρώπινο είδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: