Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ο ΙΡΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας του Ιράν αντιστράτηγος Εμίρ Χατζιζάντε, ανακοίνωσε πως ανέπτυξαν πύραυλο ονόματι ¨Arm¨ ειδικά για το σύστημα ραντάρ του ΝΑΤΟ που στήθηκε στο Κιούρετζικ της Μαλάτιας.

Με βάση την είδηση του επίσημου ιρανικού πρακτορείου IRNA, ο Ιρανός διοικητής μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε πως...

η πυραυλική ασπίδα που στήθηκε στην Μαλάτια και σχεδιάζεται να στηθεί και στην ακτή του κόλπου της Μπάσρα, είναι ανυπεράσπιστες απέναντι στον νέο πύραυλο που ανέπτυξε το Ιράν.

Ο αντιστράτηγος Χατζιζάντε δήλωσε : Τα συστήματα αυτά γίνονται όχι για την ασφάλεια των χωρών όπου βρίσκονται, αλλά για να προστατέψουν το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ. Εμείς σε αυτό το θέμα δεν μείναμε άπραγοι. Μια από τις ενέργειες μας ενάντια στην πυραυλική ασπίδα είναι και ο αντιραντάρ βαλλιστικός πύραυλος Arm.

Οι πύραυλοι αυτοί κατασκευάστηκαν ειδικά για τα ραντάρ αεράμυνας και μπορούν να χτυπήσουν αυτά τα συστήματα.


Ο Ιρανός διοικητής απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από την Συρία απάντησε λέγοντας πως  Το σημείο στο οποίο είχε εισέλθει το τουρκικό αεροπλάνο στα χωρικά ύδατα της Συρίας, είναι το σημείο από το οποίο το Ισραήλ παλιότερα είχε χτυπήσει εγκαταστάσεις στα βόρεια της Συρίας. Για αυτό τον λόγο η Συρία έχει μια ευαισθησία σε αυτή την περιοχή.