Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

Χρονολογία:  2 Σεπτεμβρίου 1990

Τόπος: Μέγας Πλάτανος στην κεντρική Ελλάδα - Αταλάντη

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου του 1990 μία σειρά από περίεργα γεγονότα συνέβησαν στην Ελλάδα και αποτέλεσαν  ίσως μία από τις πιο παράξενες περιπτώσεις εμφάνισης εξωγήινων σε αυτόν τον πλανήτη..










Σημείωση:  Mε μπλέ γράμματα υποδείξεις του worldjudge2012

Αταλάντη είναι το όνομα μιας πόλης, που βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα, στο νομό Φθιώτιδας. Ένας νομός με πολλές αναφορές στην Ελληνική Μυθολογία και την Ιστορία.

Το γεγονός που συνέβη εκείνο το βράδυ στην Αταλάντη, δεν ήταν ένα απομονωμένο γεγονός.  Συνέβη ως αποτέλεσμα μιας σειράς εμφανίσεων και στενών επαφών που σημάδεψαν εκείνη την εβδομάδα την Ελλάδα.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο όχι για ένα, αλλά για 12 με 17 ιπτάμενα αντικείμενα, που εμφανίστηκαν αρχικά επάνω από το βουνό της Πεντέλης, στην Αθήνα.  Αργά το βράδυ της Κυριακής, στις 2 Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, ένα σμήνος από ΑΤΙΑ, περνάει πάνω από την Κεντρική Ελλάδα, κατευθυνόμενο προς τον Βορά, τη Μακεδονία.  Πετάνε πάνω από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και τελικά την Καβάλα όπου αλλάζουν πορεία, και κατευθύνονται πλέον πίσω στη νότια Ελλάδα.  Αυτή τη φορά τα ΑΤΙΑ πετούν νότια ως την Πελοπόννησο, όπου πάλι αλλάζουν πορεία, αυτή τη φορά προς την κεντρική Ελλάδα.  Είναι κατά τη διάρκεια εκείνου του χρόνου όπου πάρα πολλές αναφορές γίνονται στην αστυνομία, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και στις εφημερίδες.  Οι εφημερίδες είχαν πρωτοσέλιδα, και αναλυτικά άρθρα με τίτλους όπως: "ΑΤΙΑ έχουν καταλάβει την Ελλάδα", "Ένα ιπτάμενο τραίνο πετούσε στον ουρανό", "Φώτα ταξίδευαν στους ουρανούς". Πολλές αναφορές, αξιόπιστα άτομα έγιναν αυτόπτες μάρτυρες και πληροφορίες έρρεαν από όλα τα σημεία της Ελλάδας.  Σε αυτό το σημείο γίνετε ένα ασυνήθιστο γεγονός!

 Καθώς ήταν στο δεύτερο πέρασμά τους πάνω από την κεντρική Ελλάδα, περίπου στις 9:30 μ.μ., ένα από τα ΑΤΙΑ  φάνηκε να έχει δυσλειτουργίες, δεδομένου ότι άλλαξε το χρώμα του σε φωτεινό κόκκινο και μερικοί μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν μεταλλικούς ήχους.  Τελικά προσγειώθηκε στο λόφο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία (υψόμετρο 726μ) ακριβώς έξω από το μικρό χωριό Μέγας Πλάτανος, μερικά χιλιόμετρα από την Αταλάντη
Μόλις το αντικείμενο συνετρίβη, τα υπόλοιπα αντικείμενα ακόμα σε σχηματισμό, προσγειώθηκαν γύρω από το πρώτο, σαν να το προστατεύανε.  Αυτά τα αντικείμενα που προσγειώθηκαν στην περιοχή, είχαν το μέγεθος ενός τρακτέρ και μία στρογγυλή μορφή.  Το γεγονός άρχισε στις 9:30 μ.μ. της Κυριακής και τελείωσε στις 3:00 π.μ. ξημερώματα της Δευτέρας.  Οι μάρτυρες ανέφεραν πως μερικά κοντά ανθρωποειδή όντα ήταν μέσα.  Μετά από την πολύωρη παραμονή τους στο λόφο του Προφήτη Ηλία, τα αντικείμενα έφυγαν παίρνοντας μαζί τους και το κατεστραμμένο σκάφος. 






Με κίτρινο χρώμα το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.
Σε κόκκινο κύκλο ο λόφος που διαδραματίστηκε το εκπληκτικό περιστατικό.

Είναι δυνατόν άραγε εκείνο το ανοιχτόχρωμο ωοειδές μέρος στον λόφο να είναι απομεινάρι της προσγείωσης;;;
Εικόνα από Googlearth

Την επόμενη ημέρα μόνο ένα παράξενο υγρό (πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε για κατάσβεση φωτιάς) και λίγος καπνός, πρόδιδαν τα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας.  Μάρτυρες βρήκαν κομμάτια από εξοπλισμό και ένα αντικείμενο σαν σφουγγάρι.  Ένα άτομο που έψαχνε την περιοχή, αντίκρυσε στην περιοχή προσγείωσης, ένα πεύκο  που είχε καεί και όταν το άγγιξε, εμφανίστηκαν φουσκάλες στο χέρι του σαν να τον είχε κάψει.  
’Αλλοι βρήκαν μικρά κομμάτια μετάλλου, καλωδίων και άλλων συντριμμιών που τα μαζέψανε και τα παραδόσανε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
 Ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, ενημερώθηκε για το γεγονός, και διέταξε κατάλληλη έρευνα.  Επίσης πιστοποίησε ότι το εν λόγω αντικείμενο έκαψε το χορτάρι και τους θάμνους σε μια ακτίνα 200 μέτρων. 



Ανατρέξαμε στην υπηρεσία ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε (όπου υπάρχει αποστασιόμετρο) για να μετρήσουμε την διάμετρο του ανοιχτόχρωμου κύκλου επάνω στον λόφο και διαπιστώσαμε πως συμπίπτει με την αναφορά της Αστυνομικής Δ/νσης Φθιώτιδας.
Φωτογραφία από ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.


Αν όντως είναι η περιοχή που συνετρίβη το άγνωστο αντικείμενο.. είναι εκπληκτικό πως ύστερα από 21 χρόνια δεν υπάρχει βλάστηση στο συγκεκριμένο σημείο.
Θα θέλαμε επιβεβαίωση από κάποιον κάτοικο της περιοχής.  Οποιοσδήποτε αναγνώστης μπορεί να δώσει παραπάνω πληροφορίες ας επικοινωνήσει με αυτό το email worldjudge2012@gmail.com.


 Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια αποτελούμενα από διάφορα μεταλλικά κομμάτια, ένα στρογγυλό μεταλλικό πλαίσιο από καλώδια και διάφορα άλλα χειροποίητα αντικείμενα. Όλα αυτά μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση της Τανάγρα, πού είναι η έδρα του κέντρου έρευνας και τεχνολογίας της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. 
Οι υπάλληλοι της πολεμικής αεροπορίας που πήραν τα αντικείμενα από την περιοχή της συντριβής, έγραψαν στην αναφορά τους, ότι τα συντρίμμια δεν ήταν τίποτε το αξιόλογο, και πιθανώς να ήταν από ένα πολεμικό αεροπλάνο.  Αλλά η επιτροπή που εξέτασε το τι βρέθηκε στην Αταλάντη, είχε μια διαφορετική άποψη. Ο Αστυνομικός Διευθυντής ανέφερε επίσης στην αναφορά του, ότι εκτός από τα άτομα που βεβαίωσαν το γεγονός, υπάρχει επίσης και η αναφορά των αστυνομικών και των κατοίκων από τα γειτονικά χωριά που επιβεβαιώνουν την ιστορία.


Αυτή η ακολουθία γεγονότων μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε ολόκληρη η περιοχή της Αταλάντης υπέφερε από μαζική υστερία και παραισθήσεις για εξωγήινους, ή κάτι συνέβη. Διάφοροι σκεπτικιστές, λένε ότι το γεγονός έγινε κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την επιχείρηση "Καταιγίδα της Ερήμου", και ότι όλα μπορεί να ήταν ένα μυστικό πρόγραμμα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, ότι οι Αμερικανοί εξέταζαν το νέο εξοπλισμό τους στην Ελλάδα!!!!

Αλλά η επίσημη δήλωση από την πολεμική αεροπορία, κατέπληξε τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων και των ερευνητών των ΑΤΙΑ.
Στις 19 Οκτωβρίου του 1990 το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, εξέδωσε μια δήλωση σχετικά με το γεγονός στην Αταλάντη.

Σύμφωνα με αυτή την δήλωση, στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν:

Κομμάτια ενός θηλυκού βύσματος 11 εκατοστά στη διάμετρο, φτιαγμένο από χαλκό και με αραβικούς αριθμούς στο κέντρο του.

Μία σειρά ενός multipin καλωδίου φτιαγμένο από χαλκό, συνδεδεμένο με προαναφερθέν βύσμα. Ο μονωτής αυτών των καλωδίων έγινε από ένα μετάξι όπως το ύφασμα και το τεφλόν.

Ένα καμένο ελαστικό κυκλικό κάλυμμα.

Ένα δαχτυλίδι από χάλυβα.

Τρεις μπάρες από χάλυβα 10 cm η κάθε μία.  Στην κάτω μεριά δύο ρυθμιστές με το ελληνικό γράμμα Φ στην βάση τους.

Η έκθεση βεβαιώνει ότι:
Τα συντρίμμια που βρέθηκαν, ήταν γήινης προέλευσης, δεδομένου ότι υπήρχαν αριθμητικές και αλφαβητικές ενδείξεις.

Ήταν παλαιάς τεχνολογίας, βασισμένοι στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.
Είναι πιθανώς κομμάτια ενός παλαιού δορυφόρου. Αυτό το συμπέρασμα βασίστηκε στις μετρήσεις, την καλωδίωση και την κατασκευή.
Ο δορυφόρος πρέπει να είναι από την Ευρώπη ή την πρώην σοβιετική ένωση, δεδομένου ότι μόνο σε αυτές τις περιοχές του κόσμου το μετρικό σύστημα είναι σε μέτρα και εκατοστά.

Σχετικά με το γράμμα Φ, η επιτροπή ανέφερε ότι είναι από τη σοβιετική ένωση δεδομένου ότι εκείνη η χώρα χρησιμοποιεί το ελληνικό αυτό γράμμα στο κυριλλικό αλφάβητό της και επίσης έχει την τεχνολογία για μια τέτοια συσκευή.

Αυτή είναι μια καλή έκθεση.  Μια επίσημη έκθεση. Μια έκθεση που ένας επιστήμονας μπορεί να την κοιτάξει και να πει "ναι, ένας δορυφόρος έπεσε στο έδαφος, δεν έκαψε τίποτα, δεν έκανε κανέναν κρατήρα στην περιοχή της σύγκρουσης, άφησε μερικά καλώδια και έπειτα επέστρεψε στην προηγούμενη θέση του".  Μη αναφέροντας ότι τα άλλα αντικείμενα που "έπεσαν" με τον "δορυφόρο", βοήθησαν στην επισκευή του και έπειτα έφυγαν για τον προορισμό τους γύρω από τη γη.

Μερικοί μπορεί να πουν ότι ο δορυφόρος, κάηκε στην είσοδό του στην ατμόσφαιρα και ότι όλα αυτά που βρέθηκαν, πραγματικά είναι κομμάτια ενός δορυφόρου. Αλλά εάν αυτό είναι σωστό, τότε γιατί οι ανώτεροι υπάλληλοι της πολεμικής αεροπορίας, απείλησαν τους μάρτυρες για να παραδώσουν όλα τα αντικείμενα που βρήκανε και γιατί συνεχίζανε να λένε ότι τα συντρίμμια κοστίζανε μια περιουσία; 
Και γιατί μετά από το λίγο της παραμονής τους στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στη NASA, ενώ στους μάρτυρες είπανε να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό;


Με όλες αυτές τις ερωτήσεις στο μυαλό, οι αστρονόμοι έδωσαν μια διαφορετική άποψη σε αυτό το γεγονός.  Τα συντρίμμια ήταν κομμάτια από μία βροχή μετεωριτών που επισκέπτεται τη γη κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του τέλους του καλοκαιριού.  Αλλά εάν είχε συμβεί αυτό, πρέπει να είναι πολύ σίγουροι ότι είχαν αφθονία μηχανημάτων επάνω τους. Είναι λίγο παράξενο να βρεθούν καλώδια και μεταλλικά κομμάτια δημιουργημένα από μια ευφυή μορφή ζωής σε μία βροχή μετεωριτών που πέφτει από τον ουρανό.

Εάν το γράμμα Φ, που βρέθηκε στην περιοχή της Αταλάντης είναι ένα παράξενο εύρημα και φέρνει οποιεσδήποτε παράξενες σκέψεις στο μυαλό σας, αναρωτηθείτε. Σε μια άλλη υποτιθέμενη περιοχή συντριβής, σε ένα άλλο μυστικό πρόγραμμα καιρικών μπαλονιών (υπόθεση Roswell)  μια φράση βρέθηκε στα ελληνικά... μια λέξη: "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" και "ΙΣΙΣ".
πηγή: strangefiles


Σχόλιο worldjudge2012:  Πάρα πολλοί Έλληνες είχαμε αντικρύσει με δέος το φωτεινό σμήνος.. Σε ακόλουθη ανάρτηση θα γράψουμε την προσωπική μας εμπειρία  σχετικά με το περιστατικό που έγινε εκείνο το βράδυ του 1990..