Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Προετοιμασία για πόλεμο ζητά το κινεζικό γενικό επιτελείο

Σε προειδοποίηση αλλά και παρότρυνση προς τον κινεζικό Στρατό για να προετοιμάζονται για πολεμική σύρραξη προχώρησε το γενικό αρχηγείο των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων μέσω οδηγίας η οποία εκδόθηκε στο πλαίσιο αναφοράς στην εκπαίδευση.

«Ο Λαϊκός Στρατός (PLA) και οι Αρχές Ασφαλείας της Κινεζικής Λαϊκής Δύναμης (APF) θα πρέπει να...επικεντρωθούν με στόχο να είναι σε θέση να πολεμήσουν και να κερδίσουν μάχες, να ενισχύσουν σθεναρά τον πραγματικό αγώνα μέσω της στρατιωτικής εκπαίδευσης, την πρακτική και την καινοτομία της λειτουργίας κατάρτισης στο πλαίσιο πληροφοριών με βάση τους
νέους όρους και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να καλλιεργήσουν νέου τύπου και υψηλού επιπέδου στρατιωτικό προσωπικό,».

Η οδηγία εκδόθηκε στην κινεζική και φέρει τον τίτλο «Οδηγίες για την Στρατιωτική Εκπαίδευση του PLA το 2013."

Παλιότερες οδηγίες που έχουν εκδοθεί επικεντρώνονται συνήθως στο συντονισμό των διάφορων κλάδων του PLA και σύμφωνα με τους αναλυτές βρίσκονται σε ευρεία αντίθεση με τη «βαριά φρασεολογία» που επιλέχθηκε για τη φετινή οδηγία.

«Αυτό που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη οδηγία είναι ότι το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας καλεί το Στρατό της χώρας να είναι έτοιμες για πόλεμο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους κινεζικούς όρους», παρατηρεί ο καθηγητής Taylor Fravel στο ΜΙΤ ειδικός για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Ένας από τους συγκεκριμένους όρους είναι η λέξη dazhang η οποία στην κινεζική σημαίνει «κάνοντας πόλεμο» μια φράση η οποία δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ σε παλαιότερες ανάλογες οδηγίες, επισημαίνει οFravel.

Αν και στην οδηγία δεν αναφέρεται η λέξη Ιαπωνία εντούτοις όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κινεζικού Στρατού People’s Liberation Army Daily ο αντίπαλος πρόκειται να είναι η Ιαπωνία.

defencenet.gr