Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ: ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.


ImageΈνας ερασιτέχνης αστρονόμος, ο Νεοζηλανδός Ρολφ Όλσεν, κατάφερε να απαθανατίσει φωτογραφικά ένα νέο, αναπτυσσόμενο ηλιακό σύστημα. Πρόκειται για μία ερασιτεχνική φωτογραφία-ορόσημο, που επετεύχθη με τη χρήση ενός τηλεσκοπίου 25 εκατοστών από το σπίτι του Όλσεν στο Όκλαντ, όπου ζει από το 2003.
Η φωτογραφία αποτυπώνει τον πρωτοπλανητικό δίσκο γύρω από το αστέρι Beta Pictoris. Ο δίσκος αναπαριστά ένα..
αναπτυσσόμενο ηλιακό σύστημα και το υλικό στο εσωτερικό του δίσκου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πλανήτες και αστεροειδείς.
Με το που δημοσίευσε ο Όλσεν τη φωτογραφία στο διαδίκτυο, χιλιάδες μέλη της επιστημονικής κοινότητας ανά τον κόσμο άρχισαν να του δίνουν συγχαρητήρια και να εκφράζουν τον θαυμασμό τους.
"Συνειδητοποίησα ότι αυτό που κατέγραψα ήταν σημαντικό αλλά δε περίμενα ποτέ πως θα υπήρχε τέτοιο ενδιαφέρον", δήλωσε ο ίδιος.
Ο αστρονόμος και αστροφωτογράφος Τζον Φιλντ από το Παρατηρητήριο του Wellington, τόνισε πως η φωτογραφία του ερασιτέχνη φωτογράφου είναι "απίστευτη" και πως τώρα η τεχνολογία επιτρέπει και σε ερασιτέχνες φωτογράφους να απαθανατίζουν απίθανα πράγματα.
"Εκπληκτική" χαρακτήρισε την φωτογραφία και ο αστρονόμος Φιλ Πλάιτ, ο οποίος εργάστηκε στο project για το Hubble, προσθέτοντας: "Νομίζω πως αποτελεί ορόσημο στην "ερασιτεχνική αστρονομία" και δείχνει πως μερικές φορές ο ουρανός δεν είναι το όριο".

Image
Πηγή: defencenet.gr

worldjudge2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: