Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

"ΠΑΚΕΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.


Καθώς η οικονομία καταρρέει στις ΗΠΑ και η Μέση Ανατολή φαίνεται έτοιμη για πόλεμο, μια αλυσίδα καταστημάτων εργαλείων επιβίωσης στο Μισούρι έχει παρουσιάσει άλμα στις πωλήσεις και αυτό οφείλεται στους ανθρώπους που ετοιμάζονται για την πιθανή «κατάρρευση» της κοινωνίας.


Ο Steve Dorsey, ένας διευθυντής σε ένα από καταστήματαUncle Sams Safari Outfitters στο Webster Groves είπε στο KMOX-Radio ότι: «Έπρεπε να παραγγείλουμε πενήντα κουτιά με έτοιμο γεύμα για να συμβαδίσουμε με τη ζήτηση των τελευταίων τριών μηνών. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Συνήθως πουλάμε 20 με 30 κουτιά σε έναν ολόκληρο χρόνο. "
Όταν τα τοπικά καταστήματα αρχίζουν να ξεμένουν από MRes-ειδικά συσκευασμένα γεύματα έτοιμα για κατανάλωση, που γενικά απευθύνονται στο στρατό – αυτό φαίνεται να είναι ένα σημάδι της έντονης ανησυχίας του κοινού.
Ο Steve Dorsey είπε επίσης σε δημοσιογράφους ότι οι πωλήσεις έχουν ανέβει μετά από τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης και με τη συνεχή απειλή μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης που κρέμεται πάνω από την Αμερική.
Οι προετοιμασίες για την «κατάρρευση», δεν έχουν ζήτηση από εκείνους που είναι εξοικειωμένοι με τη ζωή της υπαίθρου. Ο Dorsey ισχυρίστηκε ότι πλούσιοι από πόλεις έχουν αγοράσει μέχρι και αλιευτικά εργαλεία, λέγοντας στο KMOX ότι:
«Είχα ανθρώπους εδώ που είναι πολύ πλούσιοι και έχουν δαπανήσει χιλιάδες δολάρια ακριβώς για εφοδιαστούν με τσάντες που γεμίζουν εργαλεία επιβίωσης, ένα για κάθε άτομο της οικογένειάς τους, κάτι, το οποίο μπορούν να αρπάξουν και να βγουν από το αυτοκίνητό τους. "
Τα σχέδια των survivalists για την κατάρρευση δεν περιορίζονται σε οποιαδήποτε διαδρομή, σύμφωνα με τον Dorsey. Μερικοί αποθηκεύουν στεγνά γεύματα για το σπίτι, άλλοι σε απομακρυσμένες περιοχές έξω από τις πόλεις που θα φύγουν σε περίπτωση σοβαρού δυστυχήματος. Σε άλλες περιπτώσεις, οικογένειες δημιουργούν κοινόχρηστα ασφαλή καταφύγια, όπου 20 ή 30 άτομα θα συγκεντρωθούν σε περίπτωση κατάρρευσης.
Ο Dorsey έδωσε την ανάλυσή του για την κατάσταση λέγοντας ότι "οι άνθρωποι φοβούνται. Δεν ξέρουν που πηγαίνει η χώρα. Νομίζουν ότι είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο με μία δραματική, τρελή τροχιά. Οι άνθρωποι απλά δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί. "
Το είδαμε: redskywarning
Πηγή: theblaze.com

worldjudge2012