Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μια μπάλα φωτιάς στον ουρανό φοβίζει τους κατοίκους του Βλαδιβοστόκ [Εικόνες Βίντεο]

Μάρτυρες στη ρωσική Άπω Ανατολή ήταν συγκλονισμένοι όταν είδαν ένα εντυπωσιακό φλεγόμενο αντικείμενο να διαλύεται στον ουρανό πάνω από το Βλαδιβοστόκ. Η πρώτη υπόθεση ήταν ότι πρόκειται για έναν μετεωρίτη, αλλά οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί.

Φωτογραφίες και βίντεο από το αντικείμενο που έχουν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο έχουν προκαλέσει συζητήσεις στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο, δημιουργώντας διάφορες υποθέσεις σχετικά με το τι θα μπορούσε να είναι το ουράνιο αντικείμενο .

Αυτόπτες μάρτυρες νωρίς το πρωί στο νησί Russky ανοικτά των ακτών του Κόλπου του Βλαδιβοστόκ, είπαν ότι είδαν μια μπάλα φωτιάς, της οποίας τα ίχνη παρέμειναν στον ουρανό για δύο ώρες περίπου.

Ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την παρατήρηση υποστηρίζοντας ότι ήταν «μετέωρο» και πέταξε περίπου 15 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Άλλοι εικάζουν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένα αεροπλάνο, ακριβέστερα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή ένα διαστημικό σκάφος. Ο Ρώσος αστρονόμος Vladimir Surdin που σχετίζονται με την παρατήρηση αυτού του αντικειμένου είπε ότι μπορεί να ήταν το λανσάρισμα ενός πυραύλου Zenit 3SLBαπό το Μπαϊκονούρ Διαστημικό Κέντρο στο Καζακστάν.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι είναι ένα ανθρώπινο-αντικείμενο, δήλωσε ο Surdin από το Αστρονομικό Ινστιτούτο Sternberg της Μόσχας. Κινείται από τα δυτικά προς τα ανατολικά, το οποίο οδηγεί στην υπόθεση ότι ήταν ένα πύραυλος και αυτό συνέβη 20 λεπτά μετά την εκτόξευση, πρόσθεσε.

Άλλοι έχουν σχολιάσει ότι το αντικείμενο μπορεί να ήταν ένας μετεωρίτης παρόμοιος με εκείνον που εξερράγη κοντά στο Τσελιάμπινσκ στην περιοχή των Ουραλίων στη Ρωσία, το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.