Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μυστήρια δομή βρέθηκε σε δάσος του Περού

Ο παράξενος σχηματισμός μοιάζει με ένα μικρό φράχτη και είναι περίπου 2 εκατοστά (0.8 ίντσες). Ο Georgia Tech μεταπτυχιακός φοιτητής επισήμανε για πρώτη φορά ένα από αυτά στο κάτω μέρος ενός βράχου κοντά στο Tambopata Research Center του Περού.
Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ένα abortedmoth κουκούλι, αλλά στη συνέχεια βρήκε πολλά περισσότερα, τα οποία φαινόταν παρόμοια. Ο Chris Buddle, αρχαιολόγος στο McGill University, δήλωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες του ξέρουν τι είναι.

«Δεν έχω ιδέα», είπε... Είναι «ένα συναρπαστικό μυστήριο».

«Δεν έχω καμία ιδέα τι ζώο το έκανε αυτό»
, δήλωσε ο Norman Platnick, επίτιμος έφορος για της αράχνες από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.


Ότι παράγει αυτή τη δομή αποδεικνύεται ότι μπορεί να είναι ένα νέο είδος, και δεν θα πρέπει να αποτελέσει καμία έκπληξη, γιατί στα δάση του κόσμου αναμένεται να βρίσκονται ίσως και εκατομμύρια νέα είδη αρθροπόδων (μια ομάδα ζώων με σκληρό εξω-σκελετό, που περιλαμβάνει αράχνες και έντομα) , σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές εκτιμήσεις.

Μια έρευνα στα αρθρόποδα της ζούγκλας του Παναμά σε μια περιοχή περίπου το μέγεθος του Μανχάταν, βρέθηκαν 25.000 είδη εντόμων, αράχνες και άλλα αρθρόποδα, το 70% τοις εκατό των οποίων ήταν νέα στην επιστήμη.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι υπήρχαν 300 είδη αρθροπόδων για κάθε ένα είδος θηλαστικού.