Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΗΣ UBS: AN ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ!

Πριν από τρεις μήνες οι αναλυτές Στεφάν Ντεό και Λάρι Χέιθγουέι αναφέρθηκαν σε τρομερή καταστροφή που θα συνέβαινε σε περίπτωση που το ευρώ κατέρρεε, κάνοντας μάλιστα λόγο για «απόλυτη κατάρρευση των τραπεζών» και «εμφύλιους πολέμους ή κάτι ακόμη χειρότερο». 

Πριν από λίγες ημέρες, ο Λάρι Χέιθγουέι, εκ των κορυφαίων αναλυτών της UBS, συνέταξε μία δεύτερη ανάλυση εστιάζοντας στην κρίσιμη -για την ευρωζώνη βδομάδα- που πέρασε. Ο Χέιθγουέι προειδοποιεί εκ νέου για ασύλληπτα σενάρια σε περίπτωση κατάρρευσης του κοινού νομίσματος και χαρακτηριστικά αναφέρεται σε «σενάριο τέλους του κόσμου».Ο κορυφαίος αναλυτής σημειώνει ότι οι πρώτες εκτιμήσεις  (πριν από 3 μήνες) ήταν ήπιες και αναφέρεται σε κατεστραμμένα οικονομικά συστήματα και καταρρακωμένες οικονομίες, οι οποίες θα είναι μόνο η αρχή της πρωτοφανούς ύφεσης. Ο ίδιος τονίζει ότι η ευρωζώνη έκανε πολλά λάθη από την αρχή αλλά πλέον ο «πόνος από μία κατάρρευση της νομισματικής ένωσης» ξεπερνά κατά πολύ το όποιο κόστος για να σωθεί το κοινό νόμισμα.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Χέιθγουέι σημειώνει ότι αν η ευρωζώνη έδιωχνε την Ελλάδα, τότε οι πολίτες άλλων χωρών «θα υπέθεταν ότι η δική τους χώρα θα ήταν η επόμενη, θα έστελναν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και έτσι θα καταστρεφόταν όντως η οικονομία και οι τράπεζες τους».


Η άποψη του, τέλος, για το τι θα χρειαστεί να αναζητήσει κανείς στην -απευκταία για τον ίδιο- περίπτωση κατάρρευσης της ευρωζώνης μιλάει από μόνη της: «Υποθέτω ότι υπάρχουν μερικά αντικείμενα που θα πρέπει να αναζητήσει κανείς: πολύτιμα μέταλλα, κονσερβοποιημένο φαγητό και όπλα μικρού μεγέθους»!

το είδαμε: katohika
πηγή: star.grworldjudge2012: Δεν θα σχολιάσουμε την παραπάνω είδηση, απλά θα σας δείξουμε το τρέιλερ της ταινίας "The Road".. τι γίνεται όταν το φαγητό είναι δυσεύρετο;;;