Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ;


Κατά καιρούς διαβάζουμε διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο που "προειδοποιούν" προκειμένου να αρχίσουμε να αποθηκεύουμε τρόφιμα για επιβίωση.  Για να αρχίσουμε, δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε να συμβούν κάποια από τα σενάρια  που έχουμε αναπτύξει  εδώ στο worldjudge2012.  Ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα. 



Η  σωστή προετοιμασία πριν αρχίσουμε να αποθηκεύουμε αγαθά είναι σημαντική διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την συντήρηση και την ασφάλεια τους από διάφορους παράγοντες. Έτσι θα πρέπει το μέρος που θα επιλέξουμε  να είναι κατάλληλο, εύκολα προσβάσιμο, στεγανό, να μην αναπτύσσονται θερμοκρασίες αλλοίωσης  και να παρέχει οπωσδήποτε ασφάλεια.  

Χρειάζεται να είναι καθαρό διότι σκόνη, βρωμιές, ίχνη φαγητού λίπους και υπολειμμάτων δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης μικροβίων, μούχλας και ανεπιθύμητων επισκεπτών όπως είναι τα έντομα και τα τρωκτικά.  Ελέγξτε τις χαραμάδες..  
Αν έχετε ήδη πρόβλημα στην οικεία σας καλό θα είναι να τα καταπολεμήσετε για να μην έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα. Αν δεν έχετε προ νοήστε.

Η μούχλα είναι εχθρός μας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποθηκεύσουμε το φαγητό μας  σε μέρος που μπορεί να εμφανιστεί. Εντοπίστε τους λόγους ύπαρξης και βρείτε λύση. (υγρασία, έλλειψη φωτός, κακός αερισμός).
Σε περίπτωση εμφάνισης καταπολεμούμε με ψεκασμό χλωρίνης ή μυκητοκτόνα. Ακόμα και να είμαστε σίγουροι πως ο χώρος δεν διατρέχει κίνδυνο, κάνουμε τακτικό έλεγχο και τυχόν περίεργες οσμές στον χώρο θα πρέπει να μας ανησυχήσουν.


Εξίσου σημαντικό είναι τα προϊόντα που θα αποθηκεύσουμε να τοποθετηθούν με τάξη μέσα στον χώρο.  Αυτό μπορείτε να το πετύχετε δημιουργώντας κατηγορίες.  Καλό είναι να αναγράφετε σε κάρτες και την ημερομηνία λήξης  πάνω από τις ομάδες που θα κατηγοριοποιήσετε για να αποφύγετε την σπατάλη φαγητού,  εξόδων και τροφικής δηλητηρίασης.

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το worldjudge2012.blogspot.com