Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ψηλά, γρήγορα και συναρπαστικά προς τον... Άρη! (Video)

Πανέτοιμη για το πρώτο της δοκιμαστικό ταξίδι στον Άρη είναι η κάψουλα Orion που προγραμματίζεται να τεθεί στην τροχιά της Γης το 2014, για την παρθενική δοκιμαστική αποστολή της.
Σύμφωνα με την NASA με τη βοήθεια ενός πυραύλου Delta 4, η μη επανδρωμένη κάψουλα θα τεθεί σε τροχιά στα 5.794 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης, μία απόσταση 15 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού από τη Γη. Αφού ολοκληρωθούν οι πλήρεις περιστροφές γύρω από τον πλανήτη μας, ο Orion θα μπει και πάλι στην γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα μεγαλύτερη των 32.187 χλμ./ώρα, με σκοπό να δοκιμαστεί στα όριά της η ειδική ασπίδα θερμοπροστασίας του.

 Όπως διευκρινίζουν οι επιτήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, σε πρώτη φάση η κάψουλα θα δοκιμαστεί σε αποστολή σε κάποιον αστεροειδή μέχρι το 2025, αλλά ο βαισκός στόχος παραμένει η κατάκτηση του Άρη.
Με χρονικό ορίζοντα το 2030, οι αμερικανοί δηλώνουν αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό προκειμένου να προσδιορίσουν το πώς θα καταφέρουν να φτάσουν στον Κόκκινο Πλανήτη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: