Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Ινδικό διαστημικό όχημα στον πλανήτη Άρη!Η διαστημική υπηρεσία της Ινδίας σκοπεύει να στείλει ένα διαστημικό όχημα στον Άρη τον Νοέμβριο του 2013, εφόσον η κυβέρνηση εγκρίνει το σχέδιό της. Η πρόταση του Οργανισμού είναι να προχωρήσει στην εκτόξευση του διαστημικού οχήματος στις 26 Νοεμβρίου 2013. Η επόμενη ευκαιρία για μια αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη είναι τον Μάιο του 2018.

Πολλές χώρες έχουν επιχειρήσει να στείλουν διαστημικά σκάφη για να μελετήσουν τον Άρη, έναν πλανήτη με πολλές ομοιότητες με τη Γη, αν και εκ των βασικότερων κινήτρων είναι η εκτόξευση της φήμης κάθε κράτους που τα καταφέρνει…


Κάποιες από τις μελέτες που σχετίζονται με την ινδική αποστολή έχουν ήδη ολοκληρωθεί, είπε ο Ντ. Π. Καρνίκ, ο εκπρόσωπος της ινδικής διαστημικής υπηρεσίας. Το ινδικό διαστημόπλοιο, εφόσον εκτοξευτεί το 2013, θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη τον Σεπτέμβριο του 2014, μετά από ταξίδι 300 ημερών. Θα είναι εφοδιασμένο με ειδικό εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει εννέα επιστημονικά πειράματα εξετάζοντας το έδαφος, το υπέδαφος και την ατμόσφαιρα του Άρη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: