Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

666: Το χάραγμα του θηρίου – Η τελική επιλογή της ανθρωπότητας

Αναφέρεται στην ποπ κουλτούρα. Υπάρχουν τραγούδια γι’ αυτό. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές φράσεις της Αγίας Γραφής.

Το χάραγμα του θηρίου περιγράφεται αναλυτικά στο 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης:

16. Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους·

17 και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό τού ονόματός του.

18 Εδώ είναι η σοφία· όποιος έχει τον νου, ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου· επειδή, είναι αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός του είναι 666.


Tο «χάραγμα» (‘mark’ στα αγγλικά) θα είναι κάποιο είδος αποτυπώματος στο χέρι ή στο μέτωπο. Το «αυτός» στον στίχο 16, είναι ο Ψευδοπροφήτης, εκείνος ο οποίος υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα. Ο ψευδοπροφήτης θα επιδιώξει να προωθήσει τον Αντίχριστο και θα είναι υπεύθυνος στο να οδηγήσει ολόκληρο τον κόσμο να λατρεύσει τον ψεύτικο Μεσσία ως ‘θεό’. Ένα άλλο μέρος της δουλειάς του θα είναι να οδηγήσει όλους τους πολίτες του κόσμου να λάβουν το χάραγμα ως μέρος ενός παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Δείτε το trailer της νέας κινηματογραφικής ταινίας “In Time”, όπου σε μία μελλοντική εποχή, εν έτει 2161, το χρήμα έχει εξαφανιστεί και την θέση του έχει πάρει ο χρόνος:


Μία Παγκόσμια Οικονομία

Η Αγία Γραφή είναι σαφής εδώ: τίποτα δεν θα μπορεί να αγοραστεί ή να πωληθεί χωρίς το χάραγμα. Θα είναι η μοναδική πηγή για όλες τις εμπορικές συναλλαγές. Θα είναι δυνατόν με το χάραγμα να ελέγχεται η αγορά και η πώληση. Αυτό απαιτεί μια τεχνολογία που θα μπορεί να περιέχει τα οικονομικά σας στοιχεία, όπως τραπεζικά αρχεία, το πιστωτικό όριο της κάρτας σας και να είναι σε θέση με αυτή να κάνετε τις συναλλαγές. Ο απόστολος Ιωάννης έγραψε την προφητεία πριν από 2.000 χρόνια. Ωστόσο, σήμερα, αυτή η τεχνολογία υπάρχει. Με ασύρματη και δορυφορική τεχνολογία, ένα μικροτσίπ ή ακόμη και μια ηλεκτρονική σφραγίδα μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό το είδος της λειτουργίας.

Δείτε μια διαφήμιση για το Verichip (έχουν αλλάξει από τότε το όνομά τους σε PositiveID) Η τεχνολογία RFID, ένα τσιπ με δορυφορική δυνατότητα μετάδοσης που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα στο χέρι σας:


Παρά το γεγονός ότι το τσιπ διαφημίζεται για ιατρική χρήση, είναι εύκολο να δούμε πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση οικονομικών δεδομένων. Η Βίβλος αναφέρει ότι οι αλλαγές που θα γίνουν στην κοινωνία στους έσχατους καιρούς θα είναι όλες στο όνομα της «ειρήνης και της ασφάλειας». Οι ‘θαυματουργές’ καινοτομίες και οι ‘άθλοι’ του Αντίχριστου θα πρέπει να χαιρετιστούν ως καταπληκτικές λύσεις που θα κάνουν τη ζωή της ανθρωπότητας «ευκολότερη» και «ασφαλέστερη».

Ήδη υπάρχει μια ηλεκτρονική σφραγίδα ή τατουάζ που μπορεί να αποθηκεύσει ηλεκτρονικά δεδομένα, να σαρωθεί για πληροφορίες, να μεταδώσει δεδομένα σε απομακρυσμένους υπολογιστές, μέσω wi-fi και τροφοδοτείται από τον ήλιο και την ανθρώπινη βιο-ηλεκτρική ενέργεια (προσέξτε το πως εφαρμόζεται και στο μέτωπο):


τεχνολογία E-Wallet της Google έχει επίσης μετατρέψει το τηλέφωνο σε «εικονικό πορτοφόλι» που απλά θα πρέπει να σαρωθεί για να γίνουν οι αγορές. Και πάλι, καμία από τις παραπάνω καινοτομίες δεν είναι το χάραγμα του θηρίου. Είναι ξεκάθαρο ότι η τεχνολογία που υπάρχει τώρα μπορεί να παρουσιάσει το χάραγμα με τον τρόπο που προβλέπει η Βίβλος.Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μια τέτοια προφητεία γράφτηκε το πρώτο αιώνα μ.Χ. μέσα στους καιρούς της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το να γράψει ο Ιωάννης για ένα μελλοντικό οικονομικό σύστημα, όπου κάθε συναλλαγή του κάθε ατόμου στον κόσμο ελέγχεται από μια «σφραγίδα» στο χέρι ή στο μέτωπο είναι ένα καταπληκτικό προφητικό όραμα για το μέλλον! Η τεχνολογία μπορεί τώρα να επιτύχει ένα τέτοιο σύστημα που δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί εδώ και 2.000 χρόνια. Και παρατηρήστε πόσο συγκεκριμένη είναι η προφητεία. Δεν υπάρχει τίποτα ασαφές ή συμβολικό ή «αποκαλυπτικό» σε αυτό. Το χάραγμα θα ελέγχει όλες τις συναλλαγές, για όλους τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο.

Μια διαφήμιση της IBM για τις «αγορές του μέλλοντος»:

 


Το όνομα και ο αριθμός του θηρίου

"Και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό τού ονόματός του."

Ο παραπάνω στίχος ορίζει ότι εκτός από το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή ο αριθμός του Θηρίου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς και για την αγορά και την πώληση. Τώρα το όνομα του θηρίου δεν αναφέρεται άμεσα στις Γραφές, αλλά ο αριθμός αναφέρεται. Και ο αριθμός αυτός είναι το 666. Έχουν ακουστεί πολλές υποθέσεις ως προς το τι σημαίνει αυτός ο αριθμός, αλλά η Αγία Γραφή είναι σαφής ότι θα είναι ο αριθμός που σχετίζεται με τον Αντίχριστο. Και όποιος λαμβάνει τον αριθμό αυτό θα πρέπει να ταυτίζεται με αυτόν.

Δεδομένου ότι η κοινωνία έχει απομακρυνθεί από τη Βίβλο και την ηθική γενικότερα, ο αριθμός του θηρίου έχει γίνει βασικό κομμάτι στην ποπ κουλτούρα ως μια σατανική αναφορά. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τόσοι πολλοί οπαδοί των μουσικών αστεριών δεν προετοιμάζονται για να λάβουν τον αριθμό αυτό στα σοβαρά ή να τον δουν ως δυσοίωνο. Και σίγουρα όλοι όσοι εμπλέκονται στον αποκρυφισμό είναι πολύ πιστοί στην προώθηση του αριθμού του Θηρίου.

Συνέχεια του άρθρου: Κόκκινος Ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: