Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αντικείμενο που διαπιστώθηκε ότι η ηλικία του είναι 500.000 χρόνων

 
Στις 13 Φεβρουαρίου του 1961 στην Olancha της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ η Βιρτζίνια Maxey και ο Mike Mikesell έψαχναν ορυκτά για το κατάστημα που διατηρούσαν πουλώντας δώρα και πολύτιμους λίθους. Ψάχνανε σε ένα λόφο 6 μίλια περίπου βορειοανατολικά της Olancha.
Αφού μάζεψαν μερικά ορυκτά που κατά την γνώμη τους είχαν ενδιαφέρον γύρισαν πάλι στο μαγαζί τους. Εκεί ο Mikesell προσπάθησε με ένα πριόνι διαμαντιών να κόψει ένα κομμάτι από τα ορυκτά που έφεραν. Η λεπίδα του πριονιού έσπασε , κι έσπασε γιατί συνάντησε ένα σκληρό άσπρο υλικό από πορσελάνη...




Όταν καθάρισε το ορυκτό είδε έκπληκτος ότι η πέτρα μέσα είχε ένα τέλεια κυκλικό αντικείμενο πολύ σκληρό, άσπρο που φαινόταν να είναι από πορσελάνη. Στο κέντρο της πορσελάνης ο κύλινδρος, είχε ένα μεταλλικό άξονα 2 χιλιοστόμετρων. Βεβαιώθηκε ότι ήταν μέταλλο με την βοήθεια ενός μαγνήτη.




Στο εξωτερικό στρώμα του ορυκτού ήταν κολλημένα απολιθωμένα κοχύλια καθώς και δύο μεταλλικά αντικείμενα που έμοιαζαν με καρφιά. Μέσα στο εσωτερικό του ορυκτού υπήρχε ένα εξαγωνικό κοίλωμα με μία στρώση από χαλκό σε αποσύνθεση και μέσα στο κοίλωμα ήταν τοποθετημένο ένα σκληρό κυλινδρικό αντικείμενο από πορσελάνη.

Από έλεγχο που έγινε σε επιστημονικό εργαστήριο και με την βοήθεια των απολιθωμένων κογχυλιών διαπιστώθηκε ότι η ηλικία του είναι 500. 000 χρόνια. Έγινε και δεύτερη ανάλυση από τον καθηγητή Ron Calais. Ο Calais είναι ο τελευταίος άνθρωπος που ξέρουμε επίσημα ότι μελέτησε το αντικείμενο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: