Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αεροπλάνα ηλικίας χιλιάδων ετών..



H  φωτογραφία αυτή είναι απο ένα αντικείμενο που βρέθηκε στους Ίνκας ανάμεσα σε άλλα 20 παρόμοια. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή αναπαριστά...











απλά ένα έντομο..
Πολλοί ερευνητές θεωρούν πως αυτό είναι ένα αεροπλάνο. Άν και οι διαστάσεις του είναι μικρές (να φανταστείτε είναι γύρω στα 5-6εκ.) κοιτώντας προσεκτικότερα, θα διακρίνουμε την λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά και αρχίζει να μας γεννά ερωτήματα. Βλέπουμε λοιπόν το πιλοτήριο, την άτρακτο, τις πτέρυγες του αεροσκάφους το κάθετο σταθερό  τις πίσω πτέρυγες ακόμα και τους καταστροφείς αντώσεως! Μάλιστα σε κάποιο απο αυτά έχουν σχεδιαστεί μέχρι και τα αερονημάτια* που αποκωλλόνται πάνω απο τις πτέρυγες!!! Μιλάμε για λεπτομέρεια που δεν μπορεί να είναι απλά καλλιτεχνική έμπνευση του δημιουργού. Όλα τα  χαρακτηριστικά δηλαδή που έχει ένα σύγχρονο αεροπλάνο για να τηρεί την διαδικασία πτήσης και μάλιστα 1000 χρόνια πρίν την επίσημη 1η πτήση των αδελφών Ραιτ!  
Θα μπορούσε να πετάξει?
Ένας υπερεξειδικευμένος μηχανικός αεροδυναμικής  ο Πιτερ Μπέλντινγκ αποφάσισε να κατασκευάσει ένα μοντέλο του έντομου  16φορές μεγαλύτερο απο την κλίμακα του. Το μοντέλο αυτό είχε ικανότητα πτήσης όπως τα σημερινά αεροπλάνα! 


*Στην φωτογραφία βλέπουμε το αριστερό α/φος να έχει μπροστά απο τις πτεύρυγες ένα σύμβολο σάν το λατινικό γράμμα  e . O δημιουργός θέλει να δείξει πως υπάρχει στροβιλισμός του αέρα και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια στήριξης.