Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΙΓΥΠΤΟΣ μια χώρα μυστηρίου..


Η Μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας ή αλλιώς η πυραμίδα του Κούφου στα Ελληνικά η πυραμίδα του Χέοπα, αποτελεί σίγουρα ένα από τα κολοσσιαία μνημεία του πλανήτη μας. Με ύψος 180μέτρων και περίμετρο βάσης 1000μέτρων  εκτός από την μεγαλοπρέπεια της έχει και ένα σημαντικό στοιχείο..







κατασκευαστικής αριστοτεχνίας. 


Οι γεωμετρικές ιδιότητες που προβάλλει είναι ασύλληπτες. Η περιφέρεια με ακτίνα ίση με το ύψος τής Πυραμίδας, έχει ίδιο μήκος με την περίμετρο τής βάσης της. Καταγράφεται δηλαδή ο τετραγωνισμός τού κύκλου. Το τετράγωνο που σχηματίζεται με πλευρά το ύψος τής Πυραμίδας έχει ίδιο εμβαδόν με το καθένα από τα τρίγωνα των πλαϊνών εδρών της. Ο λόγος τού ύψους ενός τριγώνου των πλαϊνών εδρών, δια τού μισού τής μιας των πλευρών τής βάσης, είναι ίσος με τον χρυσό αριθμό Φ (1,618 ). Οι αναλογίες των μέτρων και γωνιών κατασκευής της εκφράζουν λόγους του αριθμού π = 3,14 τού Χρυσού αριθμού Φ , κι' αυτό συμβαίνει με ακρίβεια, μόνον σ' αυτήν. (Ι. Δάκογλου, "ο Μυστικός κώδικας του Πυθαγόρα").

Κάποια ενδιαφέρον και  όχι τυχαία στοιχεία:

  • Η κοιλότητα των εδρών της επιτρέπει τον προσδιορισμό των ισημεριών, με ελάχιστη απόκλιση.
  • Ο γνώμονας της κορυφής δείχνει το χειμερινό ηλιοστάσιο και την ηλιακή μεσημβρία.
  • Το βάρος της πυραμίδας (600.000 τόνοι) επί ένα δισεκατομμύριο δίνει το βάρος της γης.
  • Το άθροισμα των διαγωνίων της δίνει 25.826, την διάρκεια ενός ζωδιακού κύκλου.
  • Το ύψος της επί 10 εκατομμύρια δίνει την απόσταση Γής - Ήλιου. Διπλασιάζοντας το μήκος του αθροίσματος των 4 πλευρών της, βρίσκουμε το αντίστοιχο ενός λεπτού μιας μοίρας στον Ισημερινό 1842.92 μέτρα. (σήμερα υπολογίζεται σε 1842.78.) . 






Αυτή η πυραμίδα λοιπόν αποτελεί την μεγαλύτερη και μια εκ των 3 που βρίσκονται σε απόλυτη ευθυγράμμιση μεταξύ τους.
Οι 3 αυτές πυραμίδες κατασκευάστηκαν για κάποιον σκοπό. Αν κοιτάξουμε τον ουρανό θα δούμε την ζώνη του Ωρίωνα όπου αποτελείται από 3 αστέρια. η θέση των 3 πυραμίδων της Γκίζας σχετίζονται άμεσσα και  με μεγάλη ακρίβεια με τα άστρα του αστερισμού του Ωρίωνα.
 Ένας Βέλγος επιστήμονας ο Ρομπερτ Παβολ με την βοήθεια υπολογιστή υπολόγισε την ακριβή θέση των 3 άστρων στον ουράνιο θόλο και την ακριβή θέση των 3 πυραμίδων και είδε ότι η ημερομηνία κατασκευής των πυραμίδων έγινε το10500πχ!   πατήστε >Zωδιακη εποχή ΛΕΩΝ
Μάλιστα το περίεργο είναι ότι αν κοιτάξει κάποιος σήμερα τον ουράνιο θόλο θα διακρίνει τα 3 αυτά άστρα να είναι σχεδόν όπως είναι και οι 3 πυραμίδες σήμερα. Η ημερομηνία που θα ξανά ευθυγραμμιστούν  κάθετα  μεταξύ τους θα είναι η 21-12-2012





Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: