Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ; ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΜΗ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ!5 δονήσεις (φωτογραφία αριστερά) οι οποίες δεν είναι σεισμικές καταγράφηκαν μεταξύ των ωρών 20:30 έως 21:15 από τον σεισμογράφο του εργαστηρίου Γεωφυσικών και Φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης ενώ οι αρχές δέχτηκαν βροχή τηλεφωνημάτων από πολίτες που δηλώναν ότι ακούν περίεργους ήχους σαν έκρηξη, από απροσδιόριστη πηγή.

Πιο συγκεκριμένα: Πυροσβεστική και Αστυνομία στις 9 περίπου το βράδυ άρχισαν να δέχονται τις πρώτες κλήσεις από πολίτες στο Ακρωτήρι, στα Δραπανιά, και άλλες περιοχές στα βόρεια του Νομού.

Τα τηλεφωνήματα αυτά με την ώρα έγιναν περισσότερα και προέρχονταν από...

διάφορες περιοχές του Νομού που κατήγγειλλαν ότι ακούν ήχο σαν έκρηξη και έπειτα νιώθουν ωστικό κύμα. To Λιμεναρχείο και το Πεδίο Βολής Κρήτης αναφέρουν ότι δεν διεξάγεται κάποια άσκηση.

Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν ειδοποιήσει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για τις μαρτυρίες των πολιτών ωστόσο δεν έχει σημειωθεί κάποιος σεισμός.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωφυσικών και Φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης κ. Φίλιππο Βαλιαννάτο ο σεισμογράφος του εργαστηρίου στα Χανιά κατέγραψε 5 δονήσεις στην περιοχή του κόλπου των Χανίων οι οποίες δεν είναι σεισμικές αλλά ανθρωπογενείς.

Να σημειωθεί ότι ανάλογα φαινόμενα έχουν καταγραφεί σε περιπτώσεις που αεροσκάφη σπάνε το φράγμα του ήχου.


Στα σχόλια που ακολουθούν, υπάρχει μαρτυρίες σχετικά με τις συγκεκριμένες δονήσεις ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΩΡΕΣ από την Ανάβυσσο Αττικής μέχρι την Άνδρο!!!

Επίσης, σε μηνύματα που έχουμε λάβει υπάρχουν αναγνώστες που κατοικούν στη νότια Αττική κι επιβεβαιώνουν τις δονήσεις!!!

πηγή: Flashnews.gr

ΣΕΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ!
ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ;! ΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ;;; ΤΙ ΗΤΑΝ...ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ;;;


Τι συμβαίνει κύριοι;;; Μπορείτε να δώσετε πειστικές εξηγήσεις;;;


Δεν πανικοβάλουμε κανέναν, ούτε υποννοούμε τίποτα!
Πώς είναι δυνατόν όμως κάτοικοι εντελώς διαφορετικών περιοχών της χώρας ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ και να μην κουνιέται φύλλο;
Παρακαλούμε όσους διαπίστωσαν κάτι ανάλογο να μας το γράψουν, αναφέροντας την περιοχή τους!

***ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μόλις μας ανέφεραν πως αισθάνθηκαν τις συγκεκριμένες δονήσεις την ίδια ώρα και στη Νότια Πελοπόννησο (Καλαμάτα)!

πηγή: Ηellas-orthodoxy.blogspot.com