Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ NASA, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ!!!

Λίγα λόγια καταρχήν για το φαινόμενο της παρειδωλίας που δυστυχώς κάποιοι μπλόγκερ το έχουν κάψει εντελώς.  Η λέξη αυτή προέρχεται από το πρόθημα «παρά» (αντί, εκτός αλλά και σε αντίθεση με) και το Αρχαίο Ελληνικό ουσιαστικό «εἴδωλον» που σημαίνει μη πραγματική εικόνα, αναπαράσταση, ομοίωμα. Παραδείγματα παρειδωλίας είναι η αναγνώριση προσώπων στα σύννεφα ή στην επιφάνεια της Σελήνης (wikipedia).  
Γελάω πραγματικά με τις φωτογραφίες και τους μπλογκερς που προσπαθούν να αποδείξουν ότι υπάρχει κάτι κρυμένο ανάμεσα στις πέτρες του...
Άρη.  Από ιπτάμενους Δράκους μέχρι χαμογελαστά πρόσωπα  ζώων ανθρώπων ή ακόμα και ηρώων κόμικ...Φτάνει αρκετά. Την επόμενη φορά που θα δείτε μια τέτοια ανάρτηση (με το επίμαχο σημείο χρωματισμένο) ανοίξτε την εικόνα και αφήστε λίγο την φαντασία σας να δουλέψει. Θα βρείτε τουλάχιστον 3-4 ακόμα πρόσωπα στην φωτογραφία που ο συγκεκριμένος μπλογκερ δεν τα έχει εντοπίσει.
Η παρειδωλία οφείλεται καθαρά στην ΕΞΕΛΙΞΗ του ανθρώπινου είδους.  Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να δημιουργεί εικόνες ακόμα και αν δεν τις βλέπει ολόκληρες. Η εξέλιξη αυτή έγινε καθαρά για λόγους επιβίωσης προκειμένου να μπορεί να αναγνωρίζονται άμεσα οι θυρευτές.  
Βγάλτε μια φωτογραφία με το κινητό σας ένα κομμάτι από τον τοίχο και μεγεθύντε το...Απλό τεστ που θα σας πείσει.

Τώρα θα ήθελα να προσέξετε πολύ καλά την φωτογραφία που ακολουθεί παρακάτω.  Δεν έχει ουδεμία σχέση με κάτι το φανταστικό ή κάτι που επιννοεί ο εγκέφαλος μας.  Ο σχηματισμός επάνω στο απολίθωμα διακρίνεται πεντακάθαρα και όπως θα δείτε πρόκειται για έναν σταυρό μέσα σε έναν τέλειο κύκλο. Δεν χρειάζεται επισήμανση...ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ!  Εϊναι πολύ πιθανό, να πρόκειται για κάποιο κομμάτι από έναν μηχανισμό και ίσως το αντικείμενο αυτό να είναι πολύ μεγαλύτερο, δίχως ωστόσο να μπορούμε να έχουμε καλύτερη οπτική.  Παρατηρείστε επίσης ακριβώς στα αριστερά του κύκλου μια καμπύλη η οποία διακρίνεται κατά ένα μικρό μέρος.  Ίσως πρόκειται για έναν μεγαλύτερο κύκλο ή μηχανισμό.   Το σίγουρο είναι πως αυτό που φαίνεται δεν είναι κάποιος σχηματισμός  εκ φύσεως.  Είναι τεχνητός. Τον έχει δημιουργήσει κάποιος πολιτισμός ο οποίος είτε έχει εξαλειφθεί  είτε συνεχίζει να υπάρχει στο υπέδαφος του πλανήτη. 





Ο σύνδεσμος των 5 φωτογραφιών του σημείου είναι: http://mars.jpl.nasa.gov/mer/gallery/all/opportunity_m3720_text.html

Είμαι  100% σίγουρος πως σε λίγο διάστημα ο συγκεκριμένος σύνδεσμος δεν θα οδηγεί πουθενά.  Αυτό συμβαίνει κάθε φορά  που αποκαλύπτεται κάτι.  Μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές, όμως απ'την άλλη γνωρίζοντας την αλήθεια έχεις το αίσθημα της νίκης μια και γνωρίζεις ότι τα στοιχεία κάποιος τα απέκρυψε εσκεμμένα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: