Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ 82 ΝΕΚΡΟΙ.

Ο τυφώνας Sandy χτύπησε την Νέα Υόρκη.  Για κάποιους Αμερικανούς, ίσως το όνειρο  έγινε πραγματικότητα, μια και οι ταινίες που αφορούν την καταστροφή της πόλης από κάποιο φαινόμενο είναι δεκάδες.  Η πραγματικότητα σαφέστατα, είναι πάντοτε πιο σκληρή. Δίχως "Happy end" στο τέλος, αφού οι νεκροί δεν ήταν απλά κάποιοι κομπάρσοι της υπερπαραγωγής, αλλά άνθρωποι που ζούσαν ή προσπαθούσαν να επιβιώσουν (άστεγοι) στην ζούγκλα της Νέας Υόρκης. 




Surf Avenue in Coney Island, N.Y. Ένα γραμματοκιβώτιο ανέκοψε ευτυχώς, την πορεία του μεγάλου SUV δίχως να προκαλέσει παραπάνω προβλήματα. (AP)



Hoboken, New Jersey.  Πλημμυρισμένη ολόκληρη η πιάτσα TAXI και σίγουρα δεν είναι το μοναδικό σημείο της πόλης. (AFP)



Ένα παραθαλάσσιο σπίτι διαλύθηκε ολοσχερώς στο πέρασμα του σουπερ τυφώνα Sandy.
Coney Island's Sea Gate community in New York. (AP)


Εικόνα από την πλημμυρισμένη στάση του Μετρό South Ferry. (AP)



Κάτοικοι αντίκρισαν μια διαφορετική εικόνα μπροστά στα σπίτια τους ενώ προσπαθούν να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής, Hoboken, New Jersey.  (AFP)



Ένα φορτηγό κείτεται στον πλημμυρισμένο δρόμο ύστερα από το πέρασμα του τυφώνα Sandy στο Hoboken, New Jersey.  (AFP)



Μια βάρκα επάνω στην αποβάθρα του Ανατολικού λιμανιού στο  Long Beach, New York. (AFP)



Atlantic City: To 40 μέτρων ιστιοφόρο HMS Bounty,  ύστερα από την "ναυμαχία" που έδωσε με τον τυφώνα Sandy. (AP)



Εικόνες από την Δυτική λεωφόρο κοντά στο USS Intrepid. New York. (AP)



Μονάδες της Π.Υ.  απομακρύνουν με ελαστική λέμβο αποκλεισμένους εργάτες που βρίσκονταν εντός σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας.  Πάνω από 6.000.000 σπίτια και μαγαζιά χωρίς ηλεκτρισμό. New York (REUTERS)



Αtlantic City, N.J. Καθώς ο τυφώνας Sandy κάνει την εμφάνιση του στις 08:00 πμ την Δευτέρα.  Η φημισμένη αποβάθρα της πόλης αποτελεί πλέον παρελθόν. (AP)



Θαλασσινό νερό καλύπτει ορμητικά την είσοδο του τούνελ Brooklyn Battery. (AP)



Πλημμυρισμένα αυτοκίνητα λόγω του τυφώνα Sandy, στην οικονομική ζώνη της Νέας Υόρκης.  Ο τυφώνας που απείλησε 50 εκατομμύρια ανθρώπους των Ανατολικών ακτών υπόσχεται πως δεν τελείωσε το έργο του μια και οι επόμενες μέρες θα συνοδευτούν από έντονες βροχοπτώσεις, υψηλούς ανέμους και πιθανόν βαριές χιονοπτώσεις.(AFP)



Τα κύματα χτυπάνε την αποβάθρα στο Ocean City, Maryland. (REUTERS)



Το αυτοκίνητο της αστυνομίας περιπολεί κατά μήκος της αποβάθρας. ενώ τα κύματα κυριαρχούν στην άλλοτε παραλία του Ocean City, Maryland. (REUTERS)