Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ''ΦΑΝΤΑΣΜΑ'' ΤΗΣ 7ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1946.



Εκτός από την 1/9 και τις 4/9/1946, ακόμα μια νύχτα με σημαντική ''Ghost Rockets'' δραστηριότητα στον ουρανό της χώρας μας ήταν και η 7η Σεπτεμβρίου. Κάτι που επιβεβαίωσαν πρώτες την επόμενη μέρα οι εφημερίδες Ακρόπολη και Εμπρός, καθώς έγραψαν για την εμφάνιση ενός πυραύλου που κινούταν από βορειοανατολικά προς τα δυτικά και εξερράγη πάνω από το Θερμαϊκό Κόλπο βγάζοντας πράσινες φλόγες.









Βέβαια αναφέρθηκαν και πολλές άλλες ρουκέτες την ίδια νύχτα, πάνω από τα Φάρσαλα και τη Λάρισα στις 4:30 πμ, πάνω από την Κοζάνη και τις Σερβιές σε υψόμετρο 500 μέτρων γύρο στις 5:00 πμ, πάνω από τη Θεσσαλονίκη στις 05:15 πμ, και πάνω από τα χωριά Νικηφόρο Δράμας, Άγιο Αθανάσιο & Πολύκαρπο στις 5.30 πμ (εφημερίδα Ελευθερία, 8/11/1946).

Οι καταγραφές εκείνης της μέρας συνεχίστηκαν με ένα τηλεγράφημα από Καβάλα, που ανέφερε ότι δύο πύραυλοι περάσαν πάνω από τη συγκεκριμένη πόλη (όπως πάντα από βορρά προς νότο) μεταξύ 6 και 7 το πρωί, ενώ η εφημερίδα Εμπρός μιλούσε και για μιά πρόσκρουση ενός πυραύλου -προερχόμενου από τη Γιουγκοσλαβία- κοντά στο χωριό Νίκη στα Ελληνικό-Γιουγκοσλαβικά σύνορα.

Την ίδια ημέρα, η εφημερίδα ''το Έθνος'' ανέφερε ότι ειδικές ομάδες αξιωματικών είχαν αρχίσει έρευνες σχετικά με τις προελεύσεις των ρουκετών των τελευταίων ημερών και ειδικά για τα συντρίμμια δύο που είχαν εκραγεί, η μία πάνω από την πόλη της Αριδαίας κοντά στα σύνορα με Γιουγκοσλαβία (με εκκωφαντικό θόρυβο) και η άλλη βόρεια του Ολύμπου.
πηγή