Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΙΣΒΟΛΗ; ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΔΙΣΚΟ;;; ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ.

Πολλοί από εσάς μας στείλατε το βίντεο που 2 πολεμικά αεροσκάφη συνοδεύουν ή πετάνε σε σχηματισμό με έναν ιπτάμενο δίσκο.  Σε κάποιους απαντήσαμε προσωπικά όμως επειδή  βλέπουμε πως συνεχίζετε να στέλνετε και επιπλέον η είδηση να περνάει από κάποια blogs ως αληθινή αποφασίσαμε να γράψουμε την άποψη μας και να σας βοηθήσει να βγάλετε συμπεράσματα.Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο ένας άνθρωπος  κάνει πορεία δίπλα σε έναν δρόμο όταν ακούει τα αεροσκάφη και έκπληκτος αντικρίζει με ταραχή έναν ιπτάμενο δίσκο να συνοδεύεται από δύο πολεμικά αεροσκάφη..Αρχικά να δηλώσουμε πως τα αεροσκάφη είναι F-14 tomcat και το γράφουμε αυτό διότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών έχει αποσυρθεί από τον στόλο των ΗΠΑ και συνεπώς από την επιχειρησιακή δράση τo 2006. Οπότε μόνο από αυτό το στοιχείο το βίντεο βγαίνει άκυρο. 


Το επόμενο που είδαμε ήταν πως ο χρήστης έκανε εγγραφή στο Youtube στις 8 Αυγούστου 2011 και λίγες μέρες μετά ανέβασε το 1ο και μοναδικό βίντεο του (όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, μια και ο οποιοσδήποτε  μπορεί να βιώσει μια εμπειρία και να θέλει να την γνωστοποιήσει, χωρίς ωστόσο να έχει προηγούμενο ιστορικό στον λογαριασμό του).  Όμως στην περιγραφή παρουσιάζει το περιστατικό σαν να έγινε πρόσφατα και αυτό είναι ψευδές για  τον λόγο που γράψαμε αρχικά.


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

Η ημέρα που επιλέχθηκε να τραβηχτεί το βίντεο είναι μουντή και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, μια και η επεξεργασία του βίντεο γίνεται ευκολότερα σε σκοτεινό περιβάλλον, διότι δεν χρειάζεται να εστιάσει τόσο στην λεπτομέρεια όπως μια ηλιόλουστη μέρα.  Επιπλέον ο ουρανός έχει δεχτεί επεξεργασία με διάφορα φίλτρα που τον έχουν κάνει να φαίνεται σκοτεινότερος απ'ότι είναι στην πραγματικότητα εξυπηρετώντας σκοπιμότητες που θα αναλύσουμε παρακάτω. 


Τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο  (που δείχνουν το έδαφος) είναι πολύ πιο έντονα και φωτεινά απ'ότι ο ουρανός ο ίδιος. Η εσκεμμένη σκοτεινότητα του ουρανού επιλέχθηκε για να αποκρύψει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες.   


Προσέξτε πόσο κοντά πετάνε τα αεροπλάνα με τον ιπτάμενο δίσκο και παρόλα αυτά δεν μπορούμε να διακρίνουμε καμία λεπτομέρεια επάνω τους  ενώ κατά παράδοξο τρόπο οι λεπτομέρειες γίνονται  περισσότερο ευδιάκριτες όταν απομακρύνονται..


Επίσης ο ουρανός στην αρχή του βίντεο (03:00-06:00) πριν εμφανιστεί ο ιπτάμενος δίσκος και τα αεροπλάνα, στην μέση (14:00-16:00) και στο τέλος (22:00-25:00)  μετά που εξαφανίζονται πίσω από το βουνό, είναι πολύ πιο φωτεινός και αυτό διότι τα φίλτρα χρησιμοποιούνται παρά μόνο όταν υπάρχουν στην οθόνη!


Υπάρχουν επίσης δύο ακόμα στοιχεία που φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί photoshop προκειμένου να τελειοποιηθεί το βίντεο.  


Το 1ο ίσως το έχετε παρατηρήσει χωρίς να γνωρίζετε ότι πρόκειται για επεξεργασία και έχει να κάνει με τις αριστερές πτέρυγες των 2 μαχητικών.  Το χρώμα τους είναι μπλε και είναι υπόλειμμα των φίλτρων που χρησιμοποιήθηκαν για να σκουραίνουν τον ουρανό.  Το ίδιο χρώμα εντοπίζεται σε μεγέθυνση στο χείλος προσβολής του UFO  στα ρύγχη και στα κάθετα σταθερά των αεροσκαφών.
Επίσης το ίδιο μπλε χρώμα διακρίνεται στην κορυφογραμμή του απέναντι βουνού ανάμεσα σε κάποια δέντρα. 

Το 2ο φαίνεται μόλις για 1 δευτερόλεπτο ( 08:00 ως 09:00 ) και βρίσκεται κατά μήκος του μαύρου κτιρίου.  Υπάρχει υπόλειμμα ενός βαθύ κόκκινου φίλτρου που έχει περαστεί από επάνω. 


Το βίντεο είναι κατασκευασμένο και έγινε είτε για λόγους εξαπάτησης των υποστηρικτών των UFOs. Είτε για λόγους δημιουργικούς προκειμένου να αξιολογήσει προσωπικά τον εαυτό του ο καλλιτέχνης.
Την επόμενη φορά καλύτερα..
worldjudge