Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ

Ο Gene Cernan ήταν ο τελευταίος αστροναύτης που περπάτησε στην Σελήνη.  Εργάστηκε 75 ώρες στην επιφάνεια μαγνητοσκοπώντας πολλές φωτογραφίες και βίντεο.
Σημαιοφόρος του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού.
Κάτοχος 2 πανεπιστημιακών τίτλων (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός/Μηχανικός Αεροσκαφών).

Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτική εκπομπή  αναφέρει κάτι που αναστάτωσε και δίχασε το διαδίκτυο.
Το ρεπορτάζ έχει να κάνει με την άρνηση του Ομπάμα να επενδύσει 9 δις δολάρια για να επιστρέψει μια αποστολή της ΝΑΣΑ στην Σελήνη. Αντί αυτού προτείνει να επενδυθούν τα χρήματα σε επιστημονικές έρευνες προκειμένου να αναπτυχθεί νέα τεχνολογία.  Ίσως δεν ενδιαφέρει να ακούσει κάποιος την αντίθετη άποψη του σχετικά με αυτήν την απόφαση όσο να προσέξει αυτό που λέει στα 03:00 του βίντεο:
  "Buzz" does wants to go back to Mars!!!  

Δηλαδή χρειάζεται να ξαναπάμε πίσω στον Άρη! (όχι στην Σελήνη που θα έπρεπε κανονικά να πεί)

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως χρησιμοποίησε λανθάνουσα γλώσσα, μα ύστερα από λίγο το ξαναεπαναλαμβάνει 2ή φορά!!!Και εδώ υπάρχει το ερώτημα:

Είναι δυνατόν ένας απο τους ελάχιστους ανθρώπους που περπάτησαν στο Φεγγάρι να κάνει τόσο χοντρό λάθος και μάλιστα όχι μία φορά αλλά δύο φορές;;;

Σκεφτείτε πως δεν περιγράφει ένα ταξίδι στο απέναντι περίπτερο που έγινε κάποτε, αλλά για μία αποστολή που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά, σαν προσωπική εμπειρία που την έχει βιώσει ο ίδιος, θα έπρεπε να μπορεί να αντιληφθεί την λάθος διατύπωση τουλάχιστον την 2ή φορά...


 "Λανθάνουσα γλώσσα..." ή άλλος παράγοντας; Εμείς θα πάμε με την παροιμία πάντως...

                                                                         Αρχική σελίδα


Δεν υπάρχουν σχόλια: