Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ DNA ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

Έχω την ίδια απορία όπως και εσείς τι περιμένουμε από αύριο 22 Δεκεμβρίου; Ο κόσμος σίγουρα δεν καταστρέφεται σήμερα στις 11:11 Ώρα Γκρίνουιτς και αυτό το είχα επισημάνει απ΄την πρώτη κιόλας στιγμή. 
Αναρωτιέμαι, αλλά και ευελπιστώ, αν θα γίνουμε μάρτυρες μιας κοσμοιστορικής εξέλιξης... αυτής της μετάλλαξης του ανθρώπινου DNA.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλές θεωρίες  καταστροφολογίας σχετικά με το 2012.  Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ψάχνουν τρόπους για να επιβιώσουν απο τις καταστροφές αυτές, (δημιουργούν καταφύγια, μαζεύουν τρόφιμα, φάρμακα κλπ.) Ενώ άλλοι με κραυγαλέες αντίθετες απόψεις απορρίπτουν αυτά τα σενάρια.  Ένα από αυτά είναι και η αναστροφή των πόλων της Γης, με ιδιαίτερα καταστροφικές συνέπειες ΑΝ υλοποιηθεί πραγματικά.
Υπάρχει όμως και μια θεωρία που συμφωνεί εν μέρει περί αναστροφής, αλλά όχι των πόλων, μα… της ανθρώπινης συνείδησης. Έτσι μπορούμε να συμφωνήσουμε με κάποιες θεωρίες σχετικά με το 2012, αλλά να αποκλείσουμε εντελώς οποιεσδήποτε καταστροφές  και να τις αντικαταστήσουμε  με ένα σενάριο ελπίδας, συνδυασμένης ανθρώπινης συλλογικής προσπάθειας  μα περισσότερο  απ όλα για ταχύτατη εξέλιξη του διανοητικού επιπέδου, που θα μας κάνει να λειτουργήσουμε Πιο γρήγορα! Πιο δυνατά! Πιο μακριά! Πως θα γίνει αυτό…
Στην επιστήμη της βιολογίας, με τον όρο εξέλιξη εννοείται η αλλαγή στις ιδιότητες ενός πληθυσμού οργανισμών στο πέρασμα του χρόνου, μεταξύ διαφορετικών γενεών.  Η εξέλιξη αποτελεί φαινόμενο που υλοποιείται σταδιακά και σε μεγάλο βάθος χρόνου.
Με λίγες εξαιρέσεις, απαιτείται το πέρασμα αρκετών γενεών για εξελικτικές αλλαγές μεγάλης κλίμακας, όπως για παράδειγμα η εξέλιξη των πτηνών από τα ερπετά. Λαμβάνει επίσης χώρα με διαφορετικούς ρυθμούς ανάλογα με το είδος και το περιβάλλον του.

Ανατρέχοντας λοιπόν, στο μακρινό παρελθόν της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, μπορούμε να δούμε πως υπήρχε  μια κλιμακωτή εξέλιξη (ως ένα σημείο) σχετικά με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του καθώς και της νοημοσύνης του. Ανθρωπολόγοι, επιστήμονες, ανεξάρτητοι ερευνητές αλλά και επαγγελματίες μελετητές  συμφωνούν και δηλώνουν, πως υπήρχαν κάποιες φορές  στο παρελθόν που το νοητικό επίπεδο  των πληθυσμών του πλανήτη εκτοξεύθηκε εν ριπή σε υψηλότερο  επίπεδο από τα καθιερωμένα. Ενώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις μεταβλητές που δημιούργησαν αυτήν την εξέλιξη.


Ψάχνοντας για απαντήσεις θα πρέπει να αναρωτηθούμε πρώτα τι είναι αυτό που πρέπει να υποστεί μεταβολή ώστε να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο. Φυσικά τις γενετικές πληροφορίες θα τις βρούμε μόνο στο DNA, τι είναι όμως DNA;;

Πρόκειται για μια μεγαλομοριακή ένωση που περιέχει όλες τις γενετικές πληροφορίες του είδους μας..Οι αζωτούχες βάσεις, ανάλογα με την σειρά αλληλουχίας τους σε τριάδες, κωδικοποιούν το μήνυμα για τη σύνθεση των αμινοξέων του κυττάρου στα ριβοσώματα.. Εκεί τα αμινοξέα συνδιάζονται, με τη σειρά κατά την οποία μεταφέρθηκαν στο ριβόσωμα και συντίθονται έτσι οι διαφορετικές πρωτεϊνες.
Το DNA επιτρέπει τη δημιουργία γενετικής ποικιλότητας, υφιστάμενο μεταλλάξεις.
Είναι αυτό  ουσιαστικά που άλλαξε (μεταλλάχθηκε) για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εξέλιξης.
Πώς όμως θα μπορούσε να αλλάξει  το DNA αφού σύμφωνα με την εξέλιξη  αποτελεί φαινόμενο που υλοποιείται σταδιακά και σε μεγάλο βάθος χρόνου;;  
Θα μπορούσε κάποιος εξωτερικός παράγοντας να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να επιταχυνθεί η εξέλιξη;

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ

Οι κοσμικές ακτίνες ή κοσμική ακτινοβολία είναι μία κατηγορία ακτινοβολίας που αποτελείται από σωματίδια υψηλών ενεργειών τα οποία παράγονται σε κάποιο μέρος του Σύμπαντος μακριά από τη Γη και προσκρούουν στην ατμόσφαιρα της Γης με ανιχνεύσιμα αποτελέσματα.
Οι κοσμικές ακτίνες αποτελούνται κυρίως από ατομικούς πυρήνες, δηλαδή θετικά φορτισμένα ηλεκτρικός σωματίδια, περίπου 87% πρωτόνια, 12% σωμάτια (πυρήνες ηλίου) και λίγους βαρύτερους πυρήνες (οι σχετικές περιεκτικότητες είναι συγκρίσιμες με τις ηλιακές). Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό των κοσμικών ακτινών είναι ακτίνες Γ πολύ υψηλών ενεργειών (φωτόνια), ηλεκτρόνια και νετρίνα.. Οι κινητικές ενέργειες των σωματίων των κοσμικών ακτινών εκτείνονται σε 14 τάξεις μεγέθους με τη ροή (αριθμός σωματίων ανά μονάδα επιφάνειας και χρόνου) στην περιοχή της Γης να είναι αντιστρόφως ανάλογη του κύβου της ενέργειάς τους. Η μεγάλη αυτή διαφορά στις ενέργειες υποδεικνύει τη μεγάλη ποικιλία των πηγών της κοσμικής ακτινοβολίας: Οι διαδικασίες παραγωγής εκτείνονται από αστρικά φαινόμενα μέχρι μυστηριώδεις διαδικασίες υψηλών ενεργειών στα βάθη του Σύμπαντος. Μία κοσμική ακτίνα (1 σωμάτιο) μπορεί να φθάσει σε ενέργεια τα 1020 eV (περίπου 50 Joules, η ενέργεια μιας μπάλας του τένις που κινείται με 151 km/h). Καμιά μηχανή (επιταχυντής)) κατασκευασμένη από τον άνθρωπο στη Γη προς το παρόν δεν μπορεί να επιταχύνει κάποιο σωμάτιο σε τόσο υψηλές ενέργειες.(πηγη βικιπεδια)
[Στο μυαλό μου έρχεται ο επιταχυντής Cern και ποια θα είναι άραγε η πραγματική λειτουργία του..]



H ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ DNA ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΑΚΤΙΝΩΝ

Αποκωδικοποιώντας το DNA μάθαμε πως αμινοξέα είναι δυνατόν να αντικαταστήσουν άλλα αμινοξέα να επεκταθούν ή να διαγραφούν.
 Είναι γενικά αποδεκτό στην επιστήμη ότι οι κοσμικές ακτίνες μπορούν να αλλάξουν την μοριακή δομή του DNA!!!

Ο Αμερικανός γενετιστής και η εργασία του σχετικά  με την μύγα φρούτων Drosophila οδήγησαν στο γεγονός να συνειδητοποιήσουμε πως  η ακτινοβολία που χρησιμοποίησε (ακτίνες Χ και αργότερα ραδίου) δημιούργησε μετάλλαξη. Η αποδεδειγμένη έρευνα του δημοσιεύτηκε σε πρωτοσέλιδα  εφημερίδων το 1930 και το 1952. Το συμπέρασμα αυτής της έρευνας ήταν πως η ροή των  κοσμικών ακτινών που διαπερνούν τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και φτάνουν στην επιφάνεια του εδάφους ήταν ανεπαρκής ανεξάρτητα από τον τύπο τους. Βέβαια για την εποχή του είχε απόλυτο δίκαιο, μα νέα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν πως υψηλά επίπεδα κοσμικών ακτινών   έχουν βομβαρδίσει  ορισμένες στιγμές κατά το παρελθόν τον πλανήτη μας.

ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.

Οι πληροφορίες αυτών των ερευνών έρχονται από το γεγονός ότι όταν οι πρώτες  κοσμικές ακτίνες χτυπήσουν την ανώτερη ατμόσφαιρα σχεδόν όλες τους χωρίζουν όταν συγκρούονται με τους πυρήνες οξυγόνου και αζώτου, η διαδικασία που παράγει μια πληθώρα φορτισμένων δευτερογενών σωματιδίων. Πολλά από αυτά αποσυντίθενται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, αλλά, κάποια με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής  οδεύουν  με ταχύτητα  προς το έδαφος και διατηρούνται, σε ιζήματα των λιμνών σε σταλακτίτες των σπηλαίων και ακόμα  περισσότερο στον  πάγο  που υπάρχει σε μεγάλο βάθος στις περιοχές της  Αρκτικής και της Ανταρκτικής. 

Ένα από αυτά τα  ισότοπα ονομάζεται Βηρύλλιο 10 (10Be) και είναι εμφανώς ανιχνεύσιμο σε πυρήνες πάγου.  Επιστήμονες συμπέραναν πως εξετάζοντας ξεχωριστά στρώματα πάγου κάθε έτους απέδειξαν πως τα αποτελέσματα των μετρήσεων  στα επίπεδα του Βηρυλλίου 10 έδειχναν τις ακριβείς ενδείξεις των κοσμικών ακτινών στην ανώτερη ατμόσφαιρα!

Τα τελευταία χρόνια, μια ανάλυση από  πυρήνες  πάγου που προέρχονται από τους  πολικούς σταθμούς στη Γροιλανδία και την Ανταρκτική, απέδειξαν σαφέστατα ότι κατά τα τελευταία 100.000 χρόνια, υπήρξαν τρεις χρονικοί περίοδοι που η ροή των κοσμικών ακτινών  αυξήθηκε δραματικά.

-Η πρώτη περίοδος  ήταν περίπου 60.000 χρόνια πριν.
-Η δεύτερη έγινε περίπου 40,000-34,000 χρόνια πριν.
-Και η τρίτη και τελευταία  άρχισε περίπου 17.000 χρόνια πριν.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό βλέπουμε πως είχαν περίπου μία διαφορά της τάξης των 17 εώς 20 χιλιάδων ετών από περίοδο σε περίοδο.
Κάθε μία από τις τρεις  διάρκεσε για μια περίοδο περίπου 2.000 ετών. 

Παρόμοια αποτελέσματα έχουν προσδιοριστεί από ένα σταλαγμίτη που αφαιρέθηκε  από τον βυθό της μπλε τρύπας στις Μπαχάμες. Η εξέταση του Βηρυλλίου-10 έδειξε πως το περιεχόμενό της προκύπτει ότι μεταξύ 45 και 11 χιλιάδων χρόνων πριν  η Γη βομβαρδίστηκε  από κοσμική ακτινοβολία σε διπλάσιο μέγεθος συγκριτικά με αυτήν που δεχόμαστε τώρα.»
Το σημαντικό που  έχουν αυτές οι ημερομηνίες είναι ότι τις περιόδους αυτές που η ΓΗ δέχτηκε την κοσμική ακτινοβολία η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους επιταχύνθηκε ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ*


 (*Ευρήματα που μαρτυρούν την ραγδαία εξέλιξη.
Δεν ήταν η ανακάλυψη προσωπικών αντικειμένων που χρησίμευαν στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου  του Νεάντερταλ για πρακτικούς ή αισθητικούς λόγους αλλά η εμφάνιση ενός άλλου είδους ανθρώπου ανωτέρων επιπέδων και πιο εξελιγμένου,  που εισέβαλλε και κυριάρχησε στον χώρο, κάνοντας των άνθρωπο του Νεάντερταλ να μοιάζει όχι για τον προκάτοχο του, αλλά για οπισθοδρομικό μοντέλο γενεών, προτού από αυτόν. Ενώ λοιπόν η Ευρώπη κυριαρχείται από τον Νεάντερταλ ξαφνικά από το πουθενά «εισβάλει» ο Χόμο Σάπιενς ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την υιοθέτηση ενός πολύπλοκου  τρόπου ζωής πχ. ξαφνικά οι άνθρωποι συμμετέχουν σε θρησκευτικές λατρείες που περιλαμβάνουν ακόμα και ταφικά έθιμα!! Νέες τέχνες εμφανίζονται και στοιχεία που μαρτυρούν την ανώτερη διανόηση που υπήρχε μεταξύ των δύο μοντέλων. Και όλα αυτά ξαφνικά -η τουλάχιστον έτσι θέλουν να μας πουν..-
Τα ευρήματα είναι πάρα πολλά ωστόσο θα αναφερθούμε για το .
Σαβετ της Ν.Γαλλίας.  Εκεί ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά τοιχογραφίες που αναπαριστούσαν τρισδιάστατα Αλογα Ρινόκερους Λιοντάρια Μαμούθ Βίσονες και παράλληλα αφηρημένες  τέχνες που αναπαριστούσαν την κουλτούρα της ανθρώπινης ζωής, ενώ σε άλλα τοποθεσίες υπήρχαν περιπτώσεις που εκμεταλλεύθηκαν την μορφολογία των βράχων για να του δώσουν κάποια μορφή!)
Περισσότερες φωτογραφίες απο το σπήλαιο κλικ εδώ!


Παρατηρήθηκε πως τα κενά ανάμεσα στις αιχμές του Βηρυλλίου 10 -αναφέραμε  πως δραστηριοποιούνται στους πυρήνες πάγων-  φαίνεται να έχει αποτυπωθεί κάποιος είδος ελικοειδούς δύναμηςσημαντικότερη  από αυτήν του Ηλίου. Οι κοσμικές ακτίνες είναι γνωστό ότι εν μέρει εκτρέπονται από το ηλιακό μαγνητικό πεδίο που απλώνεται βαθιά μέσα στην καρδιά του ηλιακού συστήματος  και πιστεύεται ότι
ο ρυθμός παραγωγής του Βηρυλλίου 10 στην ανώτερη ατμόσφαιρα εξαρτάται από την ισχύ του ηλιακού πεδίου, που είναι το ίδιο συνδεόμενο  με την ηλιακή δραστηριότητα

Μελετώντας τα αποτυπωμένα δεδομένα είδανε πως  η  πρώτη φορά που παρατηρήθηκαν κλιματικοί κύκλοι του Ηλίου έγινε στις χρονολογίες των 100.000, 41.000 και 23.000 ετών. Ο πρώτος που το παρατήρησε   ήταν ο Σέρβος γεωφυσικός Μιλούτιν Μιλάνκοβιτς (1879-1958). 
Επίσης κάθε κλιματική αλλαγή θα πρέπει να επηρέασε την  παραγωγή του βηρυλλίου-10 για τους ίδιους λόγους! Δηλαδή την επιρροή του ηλιακού πεδίου  πάνω στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης. 

Επιπλέον επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα μαζί με επιστήμονες από την πρώην Σοβιετική Ένωση στις αρχές της δεκαετίας του 90 ανακάλυψαν ποσότητα Βηρυλλίου 10 στους πυρήνες πάγου το οποίο δημιουργήθηκε από μια έκρηξη σουπερνόβα 150 έτη φωτός μακρυά.


Ο διάσημος αστροφυσικός Καρλ Σαγκαν  πίστευε πως η πηγή των κοσμικών ακτινών προερχόταν από τον θάνατο ενός άστρου. Και είχε απόλυτο δίκιο!(υπερκαινοφανείς αστέρες-Supernova)
         
Τι γίνεται όμως όταν ένα αστέρι πεθαίνει;

Η έκρηξη δημιουργεί ένα κύμα  ακτινών Γ  και κοσμικών ακτινών  οι οποίες αποστέλλονται σε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες έτη φωτός στο διάστημα. Στην συνέχεια δημιουργείται ένα είδος νεφελώματος  
Εκτός από τις ακτίνες αυτές η έκρηξη  είναι η κύρια πηγή όλων των βαρύτερων του οξυγόνου στοιχείων, και η μοναδική πηγή πολλών σημαντικών στοιχείων. Για παράδειγμα,όλο το ασβέστιο στα οστά μας και όλος ο σίδηρος του οργανισμού μας έχουν παραχθεί σε κάποια έκρηξη αστεριού, εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Η έκρηξη μεταφέρει αυτά τα βαρέα στοιχεία στο μεσοαστρικό χώρο, εμπλουτίζοντας τα μοριακά νέφη (αστρικής σκόνη-stardust) που αποτελούν την πρώτη ύλη για τον σχηματισμό των αστέρων και των πλανητών. Αυτή η διαδικασία εμπλουτισμού είναι που καθόρισε τη σύνθεση του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, και τελικά έκανε εφικτή την χημεία της ζωής στην Γη. Κάθε άτομο του σώματός μας, κάθε μόριο του αέρα που αναπνέουμε δημιουργήθηκαν σ' ένα άστρο κι έφτασαν ως εδώ με μια έκρηξη υπερκαινοφανούς. Κατά μια έννοια, είμαστε κυριολεκτικά «παιδιά των αστεριών». (Πηγη wikipedia)


ΕNTOΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΑΚΤΙΝΩΝ

Μια μεικτή ομάδα αμερικανών και πρώην σοβιετικών επιστημόνων ισχυριζόταν  τότε, πως περίπου 150 έτη φωτός μακριά, στον βόρειο αστερισμό του Κύκνου (ενός απέραντου σχηματισμού λαμπερού νεφών αερίων συντριμμιών ) βρίσκονται τα απομεινάρια μιας τεράστιας έκρηξης σουπερνόβα .
Είναι η γνωστή στους αστρονόμους ως το Cygnus Veil το Κύκνειο νεφέλωμα.

Ήταν αυτό που με τα υπολείμματα της έκρηξης σούπερνοβα  είχαν πλημμυρίσει τη Γη με κοσμικές ακτίνες έως και 2.000 ετών  40,000-35,000 χρόνια πριν; (Όταν εμφανίστηκε και ο Χόμο Σάπιενς).

Μήπως ήταν αυτή η έκρηξη που έφερε τις δραματικές αλλαγές του κλίματος στον πλανήτη, και ευθύνονται για τις ηλιακές εκρήξεις ή την ακτινοβολία που εξελίσσεται καθώς εξελισσόμαστε και εμείς σήμερα;

Μήπως ήταν αυτό που ευθύνεται για την ροή των κοσμικών ακτινών που δημιούργησε τις προϋποθέσεις και έφερε ως αποτέλεσμα την αλματώδη  ταχύτατη εξέλιξη του είδους .
Επιστήμονες και ερευνητές υποστηρίζουν πως ένα νέο κύμα κοσμικών ακτινών θα πλήξει τον πλανήτη μας και  κάποιοι συνυφασμένοι με το Ημερολόγιο των Μάγια θεωρούν πως θα γίνει το 2012. Άραγε οι αρχαίοι γνώριζαν γι αυτές τις κοσμικές ακτίνες;  Mήπως η έμμονη ιδέα τους να λατρεύουν τον Ήλιο ως Θεό  είχε την λογική του;;; (ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ (κλικ εδώ) - EΛΛΗΝΕΣ-ΜΑΓΙΑ (κλικ εδώ) -ΣΟΥΜΕΡΙΟΙ) 
(βλέπε περισσότερα σε άλλο άρθρο)






Μπορούμε να πούμε θα έρθει το τέλος του κόσμου  όχι όπως εννοείται συνήθως, αλλά όπως τον ξέρουμε ή καλύτερα  ο τρόπος που σκεφτόμαστε γι αυτόν και για την ζωή μας.
 Ίσως είναι η σειρά μας να κάνουμε άλματα στην εξέλιξη  και μια παγκόσμια αφύπνιση θα γεννήσει ιδέες  παγκόσμιας συλλογικής προσπάθειας  που θα κάνει τον πλανήτη να λειτουργήσει ενιαία με σκοπό που θα μας πάει στα άστρα.

Το ενδεχόμενο  να γίνουμε θεατές στην θέα  ενός νέου εξελιγμένου ανθρώπινου μοντέλου ή της εισβολής νέας γενιάς παιδιών είναι επίσης κάτι που θα δημιουργούσε σε πολλούς τα ίδια συναισθήματα αμηχανίας  και αυτοσυντήρησης όπως αυτά του  Νεάντερταλ. Γνωρίζοντας πάντα πως οτιδήποτε που δεν προσαρμόζεται (μεταλλάσσεται) στις νέες συνθήκες, έχει την τάση να εξαφανίζεται.

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως ο σημερινός άνθρωπος είναι ήδη άλλο είδος απ΄τον προκάτοχο του HOMO SAPIENS.  Αυτού δηλαδή που είχε μόλις 2% διαφορά απ΄τον NEADERTAL!
Όπως με βρίσκουν σύμφωνο αυτά που λέει ο επιστήμονας Juan Enriquez
 γινόμαστε ο “Homo Evolutis”, το ανθρωποειδές που «όχι μόνο ξέρει το περιβάλλον του αλλά αρχίζει εσκεμμένα και ευθέως να ελέγχει τη δική του εξέλιξη» καθώς και την εξέλιξη των βακτηρίων, των φυτών, των ζώων. Ο εγκέφαλος μας εξελίσσεται, μαζί με την αύξηση των πληροφοριών που δεχόμαστε, η επιστήμη προχωράει: σύντομα θα μπορούμε να δημιουργήσουμε ακριβές αντίγραφο ενός οργανισμού από ένα και μόνο κύτταρο του.