Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΙ...ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ... ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΑΣΤΕΡΙ... ΚΑΙ Ο ΝΙΜΠΙΡΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΝΑΙ...



Να που τελικά είναι εφικτό! Ένας περιπλανώμενος κόκκινος νάνος άγγιξε το ηλιακό μας σύστημα.... ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ... Μεταφράζω απευθείας από το BBC NEWS:

Αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι το "εξωγήινο" αστέρι πέρασε από το Ηλιακό μας Σύστημα μόλις 70.000 χρόνια πριν.
Κανένα άλλο άστρο δεν είναι γνωστό ότι έχει προσεγγίσει  κοντά μας...

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών λέει ότι ήρθε πέντε φορές πιο κοντά από ό,τι ο πλησιέστερος γείτονάς μας - Proxima Centauri.

Το αντικείμενο, ένας κόκκινος νάνος, γνωστό ως αστέρι της Scholz, ταξίδεψε μέσα από τα εξωτερικά όρια του ηλιακού συστήματος - μια περιοχή που είναι γνωστή ως το νέφος του Oort.

Το αστέρι Scholz δεν ήταν μόνο του... αλλά συνοδευόταν από τα ταξίδια του, με ένα ακόμα αντικείμενο γνωστό ως καφέ νάνος. Αυτά είναι ουσιαστικά αποτυχημένα αστέρια που δεν είχαν την απαραίτητη μάζα για να πάρουν τη σύντηξη στους πυρήνες τους.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Astrophysical Journal Letters.

Οι παρατηρήσεις της τροχιάς του αμυδρού άστρου δείχνουν ότι 70 χιλιάδες χρόνια πριν από αυτό το κοσμικό infiltrator πέρασε μέσα σε 0,8 έτη φωτός από τον Ήλιο.
Συγκριτικά, το  Proxima Centauri είναι 4,2 έτη φωτός μακριά.

Κλείστε συνάντηση.

Στο έγγραφο, οι αστρονόμοι με επικεφαλής τον Eric Mamajek στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, στη Νέα Υόρκη, λένε ότι είναι 98% σίγουρος ότι το αστέρι Scholz ταξίδεψε μέσα από αυτό που είναι γνωστό ως το «εξωτερικό νέφος Oort" - μια περιοχή στην άκρη του Ηλιακού Συστήματος που συμπληρώθηκε με τρισεκατομμύρια κομήτες ένα μίλι ή και περισσότερο.

Αυτή η περιοχή είναι σαν ένα σφαιρικό κέλυφος γύρω από το ηλιακό μας σύστημα και μπορεί να εκτείνεται έξω όσο 100.000 Αστρονομικές Μονάδες, ή AU (μία AU είναι η απόσταση μεταξύ της Γης και του Ήλιου).

Το νέφος του Oort πιστεύεται ότι προκαλεί μεγάλης περιόδου κομήτες που μπορούν να περνούν από τον Ήλιο, όταν οι τροχιές τους διαταράσσονται.

Νέφους Oort
Το νέφος του Oort στην προοπτική: 1 Αστρονομική Μονάδα (AU) αντιπροσωπεύει την απόσταση από τη Γη στον Ήλιο
Για να προσδιοριστεί η τροχιά του άστρου, οι ερευνητές χρειάζονται δύο στοιχεία: την αλλαγή στην απόσταση από τον Ήλιο προς το αστέρι (ακτινική ταχύτητα του) και η κίνηση του αστεριού στον ουρανό (εφαπτομενική ταχύτητα του).

Το αστέρι Scholz έγκειται σήμερα 20 έτη φωτός μακριά - καθιστώντας το ένα αρκετά κοντινό σύστημα. Αλλά έδειξε πολύ αργή εφαπτομενική κίνηση για ένα αστέρι αυτό κοντά. Αυτό δήλωσε ότι ήταν είτε απομακρυνόταν από εμάς ή προς ένα μέλλον στενή επαφή με το Ηλιακό Σύστημα.

Οι ακτινικές μετρήσεις ταχύτητας επιβεβαίωσε ότι το δυαδικό σύστημα αστέρων στην πραγματικότητα επιτάχυνε μακριά από εμάς. Με τον εντοπισμό των κινήσεων της πίσω στο χρόνο, βρήκαν ένα βαθύ ξύρισμα του με τον ήλιο .Συνέβη Περίπου 70.000 χρόνια πριν.

Περισσότερα bbcnews