Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Σαστισμένοι οι επιστήμονες της NASA από άγνωστο αντικείμενο που εμφανίστηκε ξαφνικά δίπλα σε ρομποτοειδές όχημα στον Άρη [εικόνα]

Μυστηριώδες αντικείμενο έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του δίπλα στο μη επανδρωμένο ρομποτοειδές όχημα «Opportunity» που διεξάγει έρευνες στα εδάφη του πλανήτη Άρη.

Όπως ανακοίνωσε η NASA το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της επετείου των 10 χρόνων της αποστολής στον «κόκκινο πλανήτη», το ασυνήθιστο εύρημα μοιάζει με...
θραύσμα βράχου σε σχήμα «ντόνατ», έχει μαλακή επιφάνεια, λευκό χρώμα με μία σκούρα κόκκινη κηλίδα χαμηλά και έχει προβληματίσει τους επιστήμονες, οι οποίοι το μελετούν ενδελεχώς.

Επίσης, περιέχει υψηλά επίπεδα θείου, καθώς και δύο φορές περισσότερο μαγγάνιο από οτιδήποτε άλλο έχει αναλυθεί μέχρι σήμερα στην επιφάνεια του πλανήτη.

Το «Opportunity» προσεδαφίστηκε στον Άρη το 2004 με σκοπό τρίμηνης διεξαγωγής ερευνών, τελικά όμως κατέληξε να μείνει εκεί επί μία δεκαετία.

Ακολουθεί η επίμαχη εικόνα, όπως δημοσιεύτηκε από το Discovery News:

dexiextrem


Σχόλιο Worldjudge: Mην έχετε αυταπάτες, η NASA δεν πρόκειται να ανακοινώσει πως πρόκειται για συνταρακτικό εύρημα. Αντιθέτως θα συγκαληφθεί με τον πιο απλό τρόπο. "Κάποιο κομμάτι από το Opportunity λόγω φθοράς έπεσε στο πλάι."