Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Δωρέαν μαθήματα online από Πανεπιστήμιο για την έρευνα και τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής! Το διαβάσαμε από το: Δωρέαν μαθήματα online από Πανεπιστήμιο για την έρευνα και τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής!

Είστε λάτρεις των θεμάτων σχετικών με εξωγήινους, ζωή σε άλλους πλανήτες, δημιουργία της ζωής στον πλανήτη μας, κατοίκιση άλλων πλανητών, κ.ά. και θέλετε να σπουδάσετε και να πάρετε το πτυχίο σας πάνω σε αυτά τα θέματα;

Κανένα πρόβλημα!
Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου προσφέρει online μαθήματα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρομενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη που θέλει να μάθει και να ερευνήσει περισσότερο την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.
Τα μαθήματα που προσφέρει το σκοτσέζικο πανεπιστήμιο είναι πολλά και διάφορα και μεταξύ αυτών είναι το μάθημα...

«Αστροβιολογία και Έρευνα Εξωγήινης Ζωής«.
Οι σπουδαστές θα προσπαθούν να διερευνούν πιθανούς τρόπους για να ανακαλύψουν ζωή σε άλλους πλανήτες που μοιάζουν τη Γη, καθώς θα εξετάζουν και τις επιπτώσεις που θα έχει μία ανακάλυψη με έναν εξωγήινο πολιτισμό.
Τα μαθήματα αρχίζουν 28 Ιανουαρίου, θα διαρκέσουν συνολικά 5 βδομάδες και θα περιλαμβάνουν:
Πρώτη βδομάδα: Η δημιουργία της ζωής και πώς εμφανίσθηκε στη Γη.
Δεύτερη βδομάδα: Πρώιμα περιβάλλοντα στη Γη όταν η ζωή εμφανίσθηκε για πρώτη φορά και η εξελικτική πορεία και αλλαγές της ζωής στη Γη.
Τρίτη βδομάδα: Οι προοπτικές να υπάρχει ζωή κάπου αλλού στο ηλιακό μας σύστημα και οι συνθήκες που απαιτούνται για να χαρακτηρισθεί ένας πλανήτης κατοικήσιμος.
Τέταρτη βδομάδα: Έρευνα και εντοπισμός πλανητών που μοιάζουν τη Γη, οι οποίοι περιφέρονται γύρω από κάποιον Ήλιο, και εντοπισμός πιθανής εξωγήινης ζωής εκεί.
Πέμπτη βδομάδα: Πώς οι άνθρωποι θα επηρεαστούν από την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής & νοημοσύνης.




Τα ιδιαίτερα αυτά μαθήματα γίνονται υπό την εποπτεία του Charles Cockell, καθηγητή αστροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και διευθυντή του Βρετανικού Κέντρου Αστροβιολογίας.
«Η ομάδα των μαθημάτων αυτών είναι μία εισαγωγή στην αστροβιολογία», εξηγεί ο Cockell. «Εξετάζει την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής πάνω στη Γη και τις δυνατότητες να υπάρχει και αλλού».
«Η Αστροβιολογία προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως π.χ. Πώς προέκυψε η ζωή στη Γη;, Προέρχεται από μία αναπόφευκτη διαδικασία η οποία είναι κοινή σε όλο το σύμπαν;«, πρόσθεσε.





Ο καθηγητής Αστροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Charles Cockell.

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου είναι το πρώτο βρετανικό πανεπιστήμιο που συμμετέχει στο πρόγραμμα Coursera, το οποίο ιδρύθηκε από επιστήμονες υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Stanford στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Το Coursera προσφέρει μία πληθώρα δωρεάν online μαθημάτων, όπως Εισαγωγή στην Αστροβιολογία και την Έρευνα Εξωγήινης Ζωής, E-Learning και Ψηφιακοί Πολιτισμοί, Κριτική Σκέψη και Διεθνείς Προκλήσεις, Τεχνητή Νοημοσύνη, Εισαγωγή στη Φιλοσοφία. (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον παραπάνω σύνδεσμο Coursera)
Η ανακάλυψη εκατοντάδων πλανητών τα τελευταία χρόνια έχει τροφοδοτήσει τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον για το πόσοι από αυτούς μπορεί να διαθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες για να φιλοξενήσουν ζωή.

Στο Ινστιτούτο Niels Bohr και το Κέντρο Ερευνών και Πλανητικών Πληροφοριών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης ο αστροφυσικός Lars Buchhave ηγήθηκε μίας ομάδας η οποία μελέτησε περισσότερους από 226 πλανήτες γύρω από 150 αστέρια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πλανήτες αυτοί έχουν εξελιχθεί κάτω από διάφορες συνθήκες.

«Από τη στιγμή που δε χρειαζόμαστε ειδικές περιβαλλοντικές συνθήκες για τη δημιουργία και την εξέλιξη των πλανητών, θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε νέους πλανήτες γύρω από ένα συγκεκριμένο φάσμα αστεριών και πλανήτες όπως η Γη θα ήταν κοινοί στο γαλαξία», δήλωσε ο Buchhave στην ιστοσελίδα New York Daily News.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα online μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκοτία είναι δωρεάν, χωρίς το παραμικρό κόστος για εγγραφή, φόρους, κτλ.

Όσοι, λοιπόν, ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε στα μαθήματα «Αστροβιολογία και Έρευνα για Εξωγήινη Ζωή», πατήστε ΕΔΩ.
Και… καλό σας πτυχίο!