Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Το πρώτο ισραηλινό αίμα: Τρεις νεκροί ύστερα από εκτόξευση ρουκετών (Video)


Ποιός ξέρει... Ίσως είναι η αρχή των μεγάλων γεγονότων.
Αντιγράφω απ'το Defencenet.gr

Ρουκέτες χτύπησαν πριν από λίγη ώρα κατοικία στον οικισμόKiryat Malachi. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τρεις Ισραηλινούς πολίτες νεκρούς. Είναι οι πρώτες απώλειες από πλευράς Ισραήλ από τη στιγμή που κλιμακώθηκε η βια μετά το θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, στη Γάζα. Είναι βέβαιο ότι και η Χαμάς πλέον...
"κτυπά στο ψαχνό".

Πιθανόν μέσα στα επόμενα 24ωρα, το Ισραήλ θα διαβεί τις "πύλες της κολάσεως", όπως είπε ο Χαμάς ότι θα γίνει το Τελ Αβίβ για τους Ισραηλινούς, ξεκινώντας χερσαίες επιχειρήσεις.

Η Hamas έχει εξαπολύσει μέσα σε 24 ώρες 132 ρουκέτες εκ των οποίον η μία σκότωσε σε απευθείας πλήγμα του τρείς Ισραηλινούς στον οικισμό Kiryat Malachi. Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι με τον Iron Dome έχουν καταρρίψει 17 ρουκέτες.

Εκτός από την ισραηλινή Αεροπορία η οποία χτύπησε τουλάχιστον 20 στόχους στην Λωρίδα της Γάζας πληροφορίες από παλαιστινιακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ισραηλινό πολεμικό σκάφος βρίσκεται 400 μέτρα από τις ακτές της Γάζας και προσβάλλει στόχους με το πυροβόλο του.

Ώρες νωρίτερα...

Ένταση στις σχέσεις Αιγύπτου-Ισραήλ μετά τις φονικές επιδρομές της ισραηλινής Αεροπορίας (πέντε άνθρωποι, εκτός του Νο2 της Χαμάς, Αχμέντ Αλ-Τζααμπάρι, που εκτέλεσαν με drone) με την ισλαμική κυβέρνηση της Αιγύπτου να απειλεί το Ισραήλ με την ανακοίνωση του κυβερνητικού κόμματος της Αιγύπτου PLJ ότι «Το Ισραήλ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει παγκοσμίως και κυρίως στην Αίγυπτο. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον οι Παλαιστίνιοι να είναι θύματα μιας ισραηλινής επίθεσης, όπως στο παρελθόν».

Ανάλογη δήλωση αποδοκιμασίας έγινε και από τον Αγύπτιο ΥΠΕΞ Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ είχε απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις στην σταθερότητα της περιοχής.Είναι η πρώτη απειλητική δήλωση από πλευράς Αιγύπτου μετά το 1973 που τελείωσε ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ.

Η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, ανακοίνωσε μάλιστα μέσω Twitter, "μια σειρά από επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας", τονίζοντας ότι δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και μια χερσαία επίθεση στη Γάζα «εφόσον χρειαστεί».



Τρεις ταξιαρχίες, όπως έχουμε ήδη μεταδώσει, είναι έτοιμες να εισβάλουν στην Γάζα.

Αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές, ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε νωρίτερα ότι «μετά την εκτόξευση ρουκετών, τις τελευταίες ημέρες, εναντίον του Ισραήλ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου αποφάσισε να εγκρίνει μια επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γάζα», δηλαδή της Χαμάς, του Ισλαμικού Τζιχάντ και άλλων οργανώσεων.

Σε ανακοίνωσή του το ισραηλινό Γενικό Επιτελείο υποστηρίζει ότι έπληξε σημεία από τα οποία εκτοξεύονταν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούςεναντίον του ισραηλινού εδάφους.


Ένας εκπρόσωπος του Στρατού είπε ότι στόχος ήταν οι τοποθεσίες απ' όπου εκτοξεύονται ρουκέτες βεληνεκούς άνω των 40 χιλιομέτρων και υποστήριξε ότι η Αεροπορία κατάφερε "σημαντικό πλήγμα" στις αποθήκες πυρομαχικών της Χαμάς και άλλων ενόπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Πάντως από την Ουάσινγκτον, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί «στενά» τις εξελίξεις στη Γάζα και εξέφρασε την «αλληλεγγύη του» στο Ισραήλ το οποίο «έχει το δικαίωμα να αμύνεται απέναντι στην τρομοκρατία», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντισυνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν.

Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας επισήμανε ότι οι ΗΠΑ «σέβονται το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα».