Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Για να δούμε.. Πόσο μέσα θα πέσει ο Βόσνιος επιστήμονας που συσχετίζει τις αστρονομικές ευθυγραμμίσεις με την σεισμική δραστηριότητα;


Προσωπικά θεωρώ πως έχει πέσει ήδη μέσα αφού το τελευταίο διάστημα η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν καθημερινά ακραία σεισμική δραστηριότητα με την πρώτη να μετρά χιλιάδες σεισμούς σε διάστημα ελάχιστων ημερών.
Τον Μάιο του 2011 είχα γράψει για την θεωρία του Dr. Mensur Omerbashich που σύμφωνα με αυτήν, υποστήριζε ότι: Oι αστρονομικές ευθυγραμμίσεις συμβάλουν άμεσα στην ανάπτυξη σεισμικής δραστηριότητας στον πλανήτη μας. 
Ίσως το πέρασμα της Αφροδίτης μπροστά απ'τον Ήλιο ήταν αυτό που προκαλούσε την τεράστια σεισμική δραστηριότητα.. 
Φυσικά δεν είναι ο μόνος που έχει ανησυχίες.  O καθηγητής σεισμολογίας του...
Πανεπιστημίου Πατρών ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Max Fm: «Μέσα στο 2012 θα βιώσουμε στην Ελλάδα έναν μεγάλο σεισμό. Εύχομαι να γίνει στη θάλασσα».
Όπως ανέφερε ο καθηγητής, στον ελλαδικό χώρο υπάρχει μία διάσπαρτη μικροσεισμική διέγερση που δείχνει πως κάποια φαινόμενα είναι σε εξέλιξη. «Μιλάμε για έναν σεισμό σαν και αυτούς που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, δηλαδή της τάξης 5,5 ή 6 ή και 6,5 Ρίχτερ» ρώτησε ο...δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, για να λάβει την εξής απάντηση: «Έχουμε να δούμε τέτοιον σεισμό από τον Ιούνιο του 2008. Αναφέρομαι στον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στην Αχαϊα - Ηλεία. Αν όμως ένα τέτοιο φαινόμενο δεν πραγματοποιηθεί στη θάλασσα αλλά στη στεριά, και όχι σε κάποια περιοχή όπως αυτή των Ιονίων Νήσων που είναι σεισμικά θωρακισμένες, θα έχουμε πρόβλημα» συνέχισε ο καθηγητής.



Μιλώντας στο spirospero ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γιώργος Δρακάτος φάνηκε καθησυχαστικός: "Θα ήθελα να μελετήσω τις δηλώσεις του κ. Τσελέντη αλλά από τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν έχουμε κάτι περισσότερο από τη συνήθη καθημερινή σεισμική δραστηριότητα. Άλλωστε τα μεγέθη για τα οποία μίλησε ο συνάδελφος δεν είναι μεγάλα για τη χώρα μας. Στην Ελλάδα μεγάλος θεωρείται ένας σεισμός πάνω από 7 ρίχτερ".