Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

STEREO AHEAD: Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Πιθανότατα πρόκειται για κάποια οφθαλμαπάτη ή παιχνίδι του φακού του δορυφόρου παρατήρησης του Ήλιου Stereo Ahead COR 2 αλλά σε συγκεκριμένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 8 Ιουνίου απεικονίζεται ένα μεγάλο σώμα σχεδόν συγκρίσιμου μεγέθους με αυτό του Ήλιου.

Το «παιχνίδισμα» αυτό γίνεται ενώ μια μεγάλη ηλιακή προεξοχή φεύγει από τον Ήλιο. Μπορείτε να δείτε τις σχετικές φωτογραφίες εδώ (Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο ξεκινά σαν απεικόνιση ενός στροβίλου ΄που παίρνει το σχήμα πλανήτη. Πιο ευδιάκριτο στις φωτογραφίες με ταυτότητα από 14:54:00 έως και 10:39:00 περίπου. Επιλέξτε στην αριστερή στήλη Ahead COR 2 και στη δεξιά 20110608 και στις δύο περιοχές σε ότι ανάλυση θέλετε). Συνήθως τέτοια φαινόμενα ερμηνεύονται είτε ως Lens flare είτε ως artifacts.


πηγή: defencenet.gr
Σχόλιο worldjudge2012:  Υπερβολικά μεγάλη "οφθαλμαπάτη"  κατέγραψε ο δίδυμος διαστημικός δορυφόρος που έχει εφοδιαστεί με την καλύτερη τεχνολογία που διαθέτουμε στον πλανήτη.. Με λίγα λόγια κάτι άλλο συμβαίνει πέρα από τις επίσημες δικαιολογίες και ίσως δεν θα αργήσουμε να μάθουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια: